#1 Wysłany: 2011-12-15, 23:42 Invicta Pro Diver Off Shore a'la Planet Ocean do zmodowania.
Proszę o pomoc w zmodowaniu zegarka.
Aktualnie posiadam dwa zegarki marki Invicta, modele Pro Diver Off Shore, obydwa w tej samej kopercie, te same mechanizmy, wszystko idealnie takie same oprócz... kolorów. Pierwszy to model 4800:
a drugi to dzisiejszy zakup, model 4794:
Tak sobie wymyśliłem, że mechanizm wraz z czarną tarczą z modelu 4800 przełożę do koperty od 4794 i będę miał model 4793:
czyli coś czego obecnie nie można nigdzie kupić
Natomiast do czarnej koperty modelu 4800 wcisnąłbym bebechy od 4794 czyli mechanizm ze srebrną tarczą. Może by to jakoś wyglądało ale mnie marzy się taki czarnuch z tarczą pomarańczową.
Pytanie więc brzmi: podjąby się ktoś takiego wyzwania, sam nie wiem - pomalować tarczę, wymienić na inną... Dodam, że byłaby wskazana wymiana wskazówek na czarne lub białe ale takie bardziej prostokątne, indeksów na tarczy być nie musi choć te główne byłyby wskazane. A może jakaś nowa tarcza z sylwetką nurka jak w takim przypadku:
Nie musi być napisane Invicta... Może być cokolwiek. Chciałbym uzyskać podobny efekt jak w zegarku Traser wiszącym na 3 stronie bazarku u konkurencji.
Panie... Panowie... Czy ktoś z Was podejmie się tego zadania?
Proszę o podpowiedź tu lub PW, z kim "gadać" w powyższym temacie?
[ Dodano: 2011-12-27, 13:45 ]
Bardzo długo szukałem zegarka Invicta Pro Diver Off Shore 4793 ale okazało się, że za bardzo przypomina Omegę Planet Ocean i ludziska szybko wykupili zewsząd wszystkie zapasy. Dziś pozostaje rynek wtórny i kosmiczne ceny. Kupiłem więc jakieś półtora roku temu substytut w postaci czarnucha o symbolu 4800:
A całkiem niedawno nadarzyła się okazja i od jednego z forumowiczów nabyłem drogą kupna takie oto badziewie o symbolu 4794 (zamieszczam fotkę poprzedniego właściciela, mam nadzieję, że nie będzie miał mi tego z złe):
Pisząc badziewie mam na myśli, że jak pięść do nosa do koperty pasuje ten cyferblat. Dlatego pomysł na zmodowanie miałem jak opisałem powyżej, w kolorach czarno-pomarańczowych dla modelu 4800 i srebrno-czarnych dla 4794. Na razie jednak, z powodu braku odpowiedniej wiedzy i zdolności zadowoliłem się tylko wymianą werków i tarcz w obydwu zegarkach. Oto efekt:
Wybaczcie mierną jakość zdjęcia. Robione na szybko komórką podczas pobytu w hotelu gdzie wieczorkiem nie miałem co robić... bo jestem samolubem i wolę na nartach jeździć sam Dżołk
Oceńcie, bardziej pasuje taka wersja kolorystyczna? Po powrocie postaram się o lepsze fotki.
Ostatnio zmieniony przez SEAMASTER 2011-12-27, 16:46, w całości zmieniany 6 razy