#1 Wysłany: 2012-05-03, 16:19 Kieszonkowa Eterna z budzikiem
Jako, że nieczęsto tego typu zegarki się trafiają, postanowiłem nie opierać się i nabyć w formie lekko przyspieszonego prezentu urodzinowego, tym samym oszczędzając małżonce kombinowania.
Egzemplarz w stanie bardzo dobrym, chociaż stwierdzono ubytek porcelany na tarczy w okolicach godziny 3, który ktoś uzupełnił i nieco nieudolnie odtworzył brakującą część nadruku.
Reszta jednak bez zarzutu. Budzik nastawiany poprzez regulację obrotowym pierścieniem, w którym osadzone jest szkiełko. Co ciekawe, zegarek posiada gong montowany pomiędzy mechanizmem, z tylnym deklem, przez co dzwoni, jak rasowy duży budzik.
Jestem zadowolony
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Spam [Usunięty]
#4 Wysłany: 2012-05-03, 17:20
GRATY Piękna maszyna Zawsze jak taki się pokazuje na aledrogo to z automatu wskakuje na moją łiszlistę. W niedalekiej przyszłości jak już wyczerpią się pokłady wolno pasących się kirowek to zapewne takiego dzwońca przygrucham... puki co BŁOCKO i masaż z fokami
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
a tak z ciekawości w jaki sposób uzupełniają ubytek porcelany?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
a tak z ciekawości w jaki sposób uzupełniają ubytek porcelany?
...różne szkoły są... osobiście pakuję w dziurę szpachlę do drzewa lub metalu... zależy co mam... i w zależności jaka głębokość to zapodaję jedną lub kilka warstw co by nie spękało... jak wyschnie polerka i politurka emalią...
dzięki spam spróbuje wykorzystać chociaż moze lepiej jakieś żywice modelarskie
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.