Ja pitolę po raz pierwszy w życiu mierzyłem coś ze swojego ciała, prócz wagi i wzrostu
Słyszałem, że niektórzy mierzą sobie bicepsy, inni inne części ciała. Ale jeszcze nigdy nie słyszłem, żeby ktoś mierzył sobie nadgarstek
Jestem ciekaw jak zakwalifikowałby to jakiś Pan kozetki
Mam 17 w zwisie (oczywiście ręki)
a ja musiałem zmierzyć jak mi się bransoleta zacisnęła na nadgarstku niemal na zawsze i wyszło 20 a sprzęt miał 18 - dało radę zapiąć. Coś chiba tłusto jest czy jak?
e, na moje to nadgarstka nie da się zwiększyć - wypróbowane empirycznie
ALE
rośnie przedramię, a to już plusik;)
Arek [Usunięty]
#82 Wysłany: 2010-07-05, 22:14
panowie, samych nadgarstków raczej nie da się zwiększyć, bo to zależy nie od mięśni a od kości. Jeśli jest grubokościsty to będzie miał duże nadgarstki, jeśli ktoś jest jak ja chudokościsty, to niestety Co do cwiczeń przedramion, pompki na pięściach (należy pamiętac o odpowiednim ustawieniu dłoni) nawijanie ciężaru na rurkę albo jakiś patyczek Rudolfowi za pewne chodzi o taki dzynks:
mam to u siebie w sklepie ale jeszcze nie testowałem, z resztą takie same cwiczenie można wykonac mając talerze do sztangi