Poprzedni temat «» Następny temat
Zegarmistrz w Krakowie.
Autor Wiadomość
tessio
Ryżowy Długiego Marszu

#46  Wysłany: 2013-09-13, 08:35   

Jest tylko jedna opcja - miszcz Eneasz :))

Fenrir
Kulis

Pies czy kot?: pies
 #47  Wysłany: 2013-09-13, 18:09   

tessio napisał/a:
Jest tylko jedna opcja - miszcz Eneasz :))

A jak u niego z cenami? Bo jak widzę, że zajmują się takimi kłalitami ;) jak Omega czy Longines to od razu nasuwa mi się myśl, że za samo spojrzenie miszcza już trza będzie groszem sypnąć...

Michał
Klon Właściciela Pola Ryżowego

#48  Wysłany: 2013-09-15, 22:19   

Fenrir, myślę, że raczej z takim zegarkiem Cię nie przyjmie. Idź do Kowala na Basztową.. Pierwsza brama idąc od przystanku Basztowa LOT w stronę Placu Matejki. urzęduje w godzinach 9-17, albo 8-17 - nie pamiętam dokładnie ;)
Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-09-15, 22:20, w całości zmieniany 1 raz  

halina
Właściciel Pola Ryżowego
halina

#49  Wysłany: 2013-09-16, 06:53   

Michał napisał/a:
urzęduje w godzinach 9-17, albo 8-17

Od 9. Teoretycznie ;)

rafal30
Kulis

#50  Wysłany: 2013-09-16, 15:11   

Bardzo dobry wg mnie jest zegarmistrz na os. Albertyńskim koło ronda naprzeciwko DH Wanda.

Michał
Klon Właściciela Pola Ryżowego

#51  Wysłany: 2013-09-18, 22:14   

Całkiem niezły jest na też na Handlowym, tylko jego standardowy tekst "Paaaaanie, a komu by się to chciało robić?" :głową w mur:

Apa13
Klon Sprzedawcy Ryżu
Artur

#52  Wysłany: 2013-09-18, 22:25   

Michał napisał/a:
Całkiem niezły jest na też na Handlowym, tylko jego standardowy tekst "Paaaaanie, a komu by się to chciało robić?" :głową w mur:

Prawdziwy pasjonat ;-)

Fenrir
Kulis

#53  Wysłany: 2013-09-20, 11:29   

Dzięki Wszystkim za pomoc pifko pifko pifko
Myślę, że na początek zegarek wyląduje u Kowala na Basztowej. Zobaczymy jakie będą efekty ;)

mapet
Starszy Ryżowy

#54  Wysłany: 2013-09-21, 10:49   

a macie może namiary na jakiegoś dobrego i przystępnego cenowo fachurę w Krakowie (okolice N-H, Prądnik Czerwony, Wieczysta itp), który nie pogardzi starymi ruskami?
Chodziłem na Basztową i z P. Kowala byłem bardzo zadowolony, jednak ostatnio ilekroć próbuję do niego dostać się (a mogę tylko w soboty) zawsze napotykam bramę zamkniętą na kłódkę...pomijam fakt, że na tabliczce przed zakładem wiszą godziny otwarcia w sobotę od 9:00 - 12:00...
w tygodniu niestety wracam późno do domu (między 17:00 a 18:00) i nie mam szans dotrzeć do P. Kowala na czas...
Ostatnio zmieniony przez mapet 2013-09-21, 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

Fenrir
Kulis

#55  Wysłany: 2013-11-17, 00:59   

Po dość długim pobycie u Pana Kowala w dniu dzisiejszym wrócił do mnie mój kaleka. Trzeba przyznać, że efekty są bardziej niż zadowalające :)

Koperta nie dość, że została złożona jak należy i nic już się nie chyboce, to do tego została wypolerowana i wygląda o niebo lepiej.
Szkło zostało przeszlifowane, śrubki przywrócone do stanu użyteczności publicznej, a środek został wyczyszczony.
Jedynie nie udało się usunąć rys widocznych na prawym datowniku...
A wszystko to w cenie sprawiającej wystąpienie efektu banana na ryju :))

Rudolf

#56  Wysłany: 2013-11-17, 11:28   

Fenrir, i o to chodzi pifko

Dorian06
King of chinese maierans
Prezes KSF

Pies czy kot?: kot
 #57  Wysłany: 2013-11-20, 09:45   

mapeth, zadzwoń i umów się na sobotę. Powinien "poczekać" kilka minut. :)

Kasamene
Kierownik Pola Ryżowego

#58  Wysłany: 2015-04-22, 18:02   

Nie Kraków wprawdzie, ale bliska okolica, no i nie mam jeszcze możliwości wyrobienia opinii, ale zasygnalizuję temat... ;)
Trafiłem dziś do zegarmistrza w Wieliczce, przy ul. Powstania Warszawskiego 12, na pierwszym piętrze "Spółdzielczego Domu Handlowego KINGA". Informację o lokalizacji miałem od jakiegoś czasu od autochtona, Sebastiana, któremu niniejszym dziękuję raz jeszcze! cool pifko

Starszy pan, całkiem przystępny, sprawdził przy mnie i wycenił koszty roboty przy dwóch Rakietach. Natomiast warte podkreślenia, że wziął też, przynajmniej do sprawdzenia, żoninego Pekina. Obawiałem się negatywnej reakcji i zakładałem, że może odmówić przyjęcia. Pan zaznaczył co prawda, że może mieć problem z częściami, ale stwierdził też, że co prawda Chińczyk, ale widać, że porządnie zrobiony... :))

Obiecuję się podzielić wrażeniami jak już odbiorę szpeja po serwisie! :popcorn:

Sebastian
Klon Starszego Kulisa

#59  Wysłany: 2015-05-05, 09:47   

No i?
Oni tam z reguły zegarki tydzień trzymają, zrobione? ;)
Ostatnio zmieniony przez Sebastian 2015-05-05, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  

Kasamene
Kierownik Pola Ryżowego

#60  Wysłany: 2015-05-05, 10:32   

Sebastian napisał/a:
No i?
Oni tam z reguły zegarki tydzień trzymają, zrobione? ;)

Nie zapomniałem, słowo! ;) pifko
Tylko ja nie jestem raptus, i przystałem na sugestię żeby było trochę później. Stąd teoretycznie mam odebrać 10-go, w najbliższy poniedziałek.

Ale w sumie zmotywowałeś mnie i zadzwoniłem. No i trochę jestem zaskoczony, bo Rakiety zakładałem na 100%, ze będą zrobione, a z Pekinem tak 50/50... Tymczasem podobno jeden Rusek zrobiony, drugiego się nie da, no a Pekin po czyszczeniu chodzi :)
Przy odbiorze zobaczy się dokładnie co i jak :popcorn:

[ Dodano: 2015-05-06, 19:52 ]
Nazajutrz...

Nie wiem co powiedzieć, hmmm ... Generalnie jestem zawiedziony, i to wbrew faktowi, że Beijing naprawiony. Nie wiem do końca jak to wygląda, bo działa tam dwóch panów, a i dzisiaj nie odbierałem sam, tylko przez "umyślnego". Trochę tak wygląda jakby punkt przyjęć był wspólny, ale standardy odmienne :/

Tak jak wspominałem, Chińczyk OK, natomiast z Ruskami zaskoczenie na całej linii. Po wczorajszej rozmowie telefonicznej z warsztatem, spodziewałem się, ze złota Rakieta wróci w pełni sił i uroku, natomiast "Big Zero" bez zmian. Tymczasem pierwsze co zobaczyłem po wyjęciu z woreczka, to... zamiana kopert. Tarcza "zerówki" jest teraz w złotej. Oba zegarki kupowałem jako NOS-y, oczywiście z poprawką na realia zabużańskie, ale zarówno szkiełka, jak i koperty były OK. Teraz mam wrażenia jakby ktoś przerzucał nimi we wiaderku przez jakiś czas.

Żeby było jeszcze śmieszniej, to oba chodzą, a miał tylko jeden :)) Paranoja...

Pluję sobie w brodę, że nie robiłem im zdjęć w sumie. W starociach trafiłem tylko na zdjęcie jednego z nich, ale niespecjalnie nadające się do porównania.

Odpowiedz do tematu