Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoże ktoś?
Autor Wiadomość
maciek
[Usunięty]

#1  Wysłany: 2013-01-24, 11:53   Pomoże ktoś?

Chłopaki, pomoże któryś?

Kupiłem dla żony ruhlę, otako:

a więc zwykło, bez chrono.

I ta właśnie ruhla chodzi dobrze... do czasu. Tzn nakręca się normalnie i wszystko jest w porządku, przez pierwsze kilka godzin. Ale gdy się na nią spojrzy po całym dniu noszenia, to jest prawie godzinę w tył. Nie mam pojęcia kiedy to się dzieje, nie wiem, czy ona na jakiś czas całkiem staje, czy zwalnia, a potem chodzi znowu dobrze. Nie noszona, leżąca na półce chodzi chyba prawie dobrze.
Zajrzał by któryś spec do niej? Dla mnie to czarna magia... a szkoda mi odsyłać zegarek sprzedawcy, bo jest ładny i do tego w fajnym stanie. Byłbym dozgonnie wdzięczny. pifko

Byłem u majstra, powiedział, że to dedeerowska jednorazówka i mnie pogonił. Drugi, który pewnie by ją wziął, jest kurewsko drogi i do tego ma w zakladzie fotę pary prezydenckiej i zniszczonegu tupolewa, nie zniesę po raz kolejny jego opowieści o zamachu. :głową w mur: :złośliwiec:

Ratler Wściekły I
Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu
Forumowy Pajacyków

Pies czy kot?: pies
 #2  Wysłany: 2013-01-24, 12:15   

może być bida bo jak ja łaziłem u nas to każdy jak widział ruhle to pokazywał mi drzwi
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.

Tapir
Starszy Ryżowy

#3  Wysłany: 2013-01-24, 13:15   

Ja po przygodach ze starym Kienzle stwierdziłem, że taniej będzie kupić inny zegarek z tym samym mechanizmem i przełożyć całe bebechy, szukałem długo ale znalazłem za 35zł :P Może to jest jakiś pomysł?

selassje
Kierownik Pola Ryżowego
selassje

#4  Wysłany: 2013-01-24, 13:30   

jak cos to slij do mnie, moj majster zrobi, tylko chwile to potrwa :)

maciek
[Usunięty]

#5  Wysłany: 2013-01-24, 13:49   

selassje napisał/a:
jak cos to slij do mnie, moj majster zrobi, tylko chwile to potrwa :)

ok, dzięki. Jakby nikt się chętny nie znalazł, to się faktycznie odezwę.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-01-24, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

Buczo
Właściciel Pola Ryżowego
4-85

#6  Wysłany: 2013-01-24, 14:02   

Ja też mam dobrego majstra. Jeśli tylko faktycznie zegarek da się naprawić to facet na pewno to zrobi :) Tylko jak pisał selassje u mnie również chwilę to potrwa. Sam mam 3 zegarki u niego, a odbiór to może bliżej wiosny :))

wuadek
Kulis

#7  Wysłany: 2013-01-24, 14:53   

Ale jesteś świadom, że naprawianie takiego zegarka, to jak malowanie drogą farbą lepianki? Do pierwszego deszczu działa.... Miałem wiele wyrobów tej marki zanabytych w salonie "Jubiler". Oko cieszy, ale to je erzac zegarka. Gorszy nowy zegarek jaki mnie spotkał to wostok-cardi. Połączenie wad rosjan i zachodu. Był chyba na potrzeby innej planety, 360 stopni robił w 10h i 30m ziemskich. Zegajmajster przy próbie regulacji wyraził zdanie, że - niektóre ruhle chociaż wyglądały jak zegarek...

Eustachy
Właściciel Pola Ryżowego

Pies czy kot?: pies
 #8  Wysłany: 2013-01-24, 16:46   

Tak to jest, jak się kupi zegarek zrobiony z zapalnika czasowego do bomby :złośliwiec:

Jak chcesz mieć spokój w domu, to kup drugą taką samą , ale na chodzie i w nocy zamień, tak żeby żona nie widziała. :))

E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2013-01-24, 16:49, w całości zmieniany 3 razy  

maciek
[Usunięty]

#9  Wysłany: 2013-01-24, 21:31   

Czyli co? Radzicie odsyłać rozumiem...

wuadek
Kulis

#10  Wysłany: 2013-01-24, 21:50   

nie nakręcać, to dwa razy na dobę pokaże dobry czas. jak to konstrukcja bez kamieni, a innych ruhli nie miałem, to jak 6 miechów chodził, był sukces. chyba szkoda kasy pchać.... :/

Tapir
Starszy Ryżowy

#11  Wysłany: 2013-01-24, 22:11   

On od momentu zakupu tak chodzi? To napisz do sprzedawcy i zobacz co zaproponuje.

Ja bym nie odsyłał, szczególnie jeśli zegarek się podoba. Zorientuj się u tego zegarmistrza, które Ruhle miały ten sam mechanizm - na allegro trochę tego leży ale ja specjalistą nie jestem. Myślę, że za małe pieniądze da się kupić zegarek np. marny wizualnie ale sprawny. Wtedy szybka przekładka mechanizmu (zegarmistrz zrobi to za niewielki pieniądz) i zosatje cieszyć się fajnym zegarem.

Monter
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu
... Poyekhali

#12  Wysłany: 2013-01-24, 22:17   

Ja tam na Ruhle nie narzekam, wszystkie mi mój majster wyszykował i były dość punktualne. Tam ponoc, jesli dobrze pamiętam sie mocno wyrabiał balans ??

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB

maciek
[Usunięty]

#13  Wysłany: 2013-01-26, 09:30   

Monter napisał/a:
Ja tam na Ruhle nie narzekam, wszystkie mi mój majster wyszykował i były dość punktualne. Tam ponoc, jesli dobrze pamiętam sie mocno wyrabiał balans ??

ale Ty mnie pytasz? :)) :)) :))

vodka
Starszy Ryżowy

Pies czy kot?: kot
 #14  Wysłany: 2013-01-26, 11:33   

maciek napisał/a:
Drugi, który pewnie by ją wziął, jest kurewsko drogi i do tego ma w zakladzie fotę pary prezydenckiej i zniszczonegu tupolewa, nie zniesę po raz kolejny jego opowieści o zamachu.

znam tego Pana :))

feleksc

#15  Wysłany: 2013-01-26, 13:29   

Najlepiej poszukaj innego werku na wymianke,na alledrogo tanio jak barszczyk.
Można znależć na trzech kamyczkach to stosunkowo lepiej chodziło niż bez.
Wtedy zegarmajster bez problemu Ci podmieni werki za pare groszy...

Odpowiedz do tematu