I ta właśnie ruhla chodzi dobrze... do czasu. Tzn nakręca się normalnie i wszystko jest w porządku, przez pierwsze kilka godzin. Ale gdy się na nią spojrzy po całym dniu noszenia, to jest prawie godzinę w tył. Nie mam pojęcia kiedy to się dzieje, nie wiem, czy ona na jakiś czas całkiem staje, czy zwalnia, a potem chodzi znowu dobrze. Nie noszona, leżąca na półce chodzi chyba prawie dobrze.
Zajrzał by któryś spec do niej? Dla mnie to czarna magia... a szkoda mi odsyłać zegarek sprzedawcy, bo jest ładny i do tego w fajnym stanie. Byłbym dozgonnie wdzięczny.
Byłem u majstra, powiedział, że to dedeerowska jednorazówka i mnie pogonił. Drugi, który pewnie by ją wziął, jest kurewsko drogi i do tego ma w zakladzie fotę pary prezydenckiej i zniszczonegu tupolewa, nie zniesę po raz kolejny jego opowieści o zamachu.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2013-01-24, 12:15
może być bida bo jak ja łaziłem u nas to każdy jak widział ruhle to pokazywał mi drzwi
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#3 Wysłany: 2013-01-24, 13:15
Ja po przygodach ze starym Kienzle stwierdziłem, że taniej będzie kupić inny zegarek z tym samym mechanizmem i przełożyć całe bebechy, szukałem długo ale znalazłem za 35zł Może to jest jakiś pomysł?
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Ja też mam dobrego majstra. Jeśli tylko faktycznie zegarek da się naprawić to facet na pewno to zrobi Tylko jak pisał selassje u mnie również chwilę to potrwa. Sam mam 3 zegarki u niego, a odbiór to może bliżej wiosny
Ale jesteś świadom, że naprawianie takiego zegarka, to jak malowanie drogą farbą lepianki? Do pierwszego deszczu działa.... Miałem wiele wyrobów tej marki zanabytych w salonie "Jubiler". Oko cieszy, ale to je erzac zegarka. Gorszy nowy zegarek jaki mnie spotkał to wostok-cardi. Połączenie wad rosjan i zachodu. Był chyba na potrzeby innej planety, 360 stopni robił w 10h i 30m ziemskich. Zegajmajster przy próbie regulacji wyraził zdanie, że - niektóre ruhle chociaż wyglądały jak zegarek...
nie nakręcać, to dwa razy na dobę pokaże dobry czas. jak to konstrukcja bez kamieni, a innych ruhli nie miałem, to jak 6 miechów chodził, był sukces. chyba szkoda kasy pchać....
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#11 Wysłany: 2013-01-24, 22:11
On od momentu zakupu tak chodzi? To napisz do sprzedawcy i zobacz co zaproponuje.
Ja bym nie odsyłał, szczególnie jeśli zegarek się podoba. Zorientuj się u tego zegarmistrza, które Ruhle miały ten sam mechanizm - na allegro trochę tego leży ale ja specjalistą nie jestem. Myślę, że za małe pieniądze da się kupić zegarek np. marny wizualnie ale sprawny. Wtedy szybka przekładka mechanizmu (zegarmistrz zrobi to za niewielki pieniądz) i zosatje cieszyć się fajnym zegarem.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Ja tam na Ruhle nie narzekam, wszystkie mi mój majster wyszykował i były dość punktualne. Tam ponoc, jesli dobrze pamiętam sie mocno wyrabiał balans ??
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Ja tam na Ruhle nie narzekam, wszystkie mi mój majster wyszykował i były dość punktualne. Tam ponoc, jesli dobrze pamiętam sie mocno wyrabiał balans ??
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 602 Skąd: Wrocław
#14 Wysłany: 2013-01-26, 11:33
maciek napisał/a:
Drugi, który pewnie by ją wziął, jest kurewsko drogi i do tego ma w zakladzie fotę pary prezydenckiej i zniszczonegu tupolewa, nie zniesę po raz kolejny jego opowieści o zamachu.
Najlepiej poszukaj innego werku na wymianke,na alledrogo tanio jak barszczyk.
Można znależć na trzech kamyczkach to stosunkowo lepiej chodziło niż bez.
Wtedy zegarmajster bez problemu Ci podmieni werki za pare groszy...