Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#80 Wysłany: 2012-12-19, 10:52
Po przemyśleniach:
Carrera nie jest zegarkiem stworzonym w kanonie modny - jest zegarkiem męskim poszukującym optimum.
Nie chcę przynudzać, ale ilu z Was jak widzi przeszklony dekiel, w którym mechanizm sięga daleko od brzegów, jak czuć pustą przestrzeń pomiędzy mechanizmem a kopertą, to źle to wygląda, jakby ktoś kogoś robił w bambuko??????
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2012-12-19, 10:54, w całości zmieniany 1 raz
Blaz [Usunięty]
#81 Wysłany: 2012-12-19, 10:54
Mzeg, nie chcę nic mówić, ale to zaczyna przypominać nerwicę natręctw...
Ty masz jakiś zegarek, z którego jesteś zadowolony? Ale tak szczerze?
Nie chcę przynudzać, ale ilu z Was jak widzi przeszklony dekiel, w którym mechanizm sięga daleko od brzegów, jak czuć pustą przestrzeń pomiędzy mechanizmem a kopertą, to źle to wygląda, jakby ktoś kogoś robił w bambuko??????
Przynudzasz, bo większość producentów dostosowuje średnicę przeszklenia dekla do rozmiaru mechanizmu .
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2012-12-19, 11:14, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#86 Wysłany: 2012-12-19, 11:35
chomior napisał/a:
Mzeg napisał/a:
Przynudzasz, bo większość producentów dostosowuje średnicę przeszklenia dekla do rozmiaru mechanizmu .
Trza pisać widzę precyzyjnie. Jak widzę małe przeszklone okienko w deklu to czuję pustkę pomiędzy kopertą i klnę że badziewnie to wygląda. Na przeszklony mechanizm to se patrze w Revue Thommen Streamline 2892-A2 34mm.
Blaz, pewnie że mam wiele zegarków z których jestem mniej lub bardziej zadowolony. Takie pokazałem (dotychczas max bill, seiko 5, seiko spirit). Pytanie o to czy jestem zadowolony w ogóle nie powinno się pojawić, bo wszyscy tu są mniej lub bardziej zadowoleni.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 12 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14654 Skąd: Warszawa
#87 Wysłany: 2012-12-19, 11:57
Mzeg napisał/a:
Po przemyśleniach:
Carrera nie jest zegarkiem stworzonym w kanonie modny - jest zegarkiem męskim poszukującym optimum.
Mam takiego wielgachnego Parnisa Pilota gdzie bracia Chińczycy, nawet się nie wysilili i dali taki dekiel że pustkę widać jak na dłoni .
Jak widzę małe przeszklone okienko w deklu to czuję pustkę pomiędzy kopertą i klnę że badziewnie to wygląda.
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Blaz [Usunięty]
#89 Wysłany: 2012-12-19, 12:58
Mzeg napisał/a:
Blaz, pewnie że mam wiele zegarków z których jestem mniej lub bardziej zadowolony. Takie pokazałem (dotychczas max bill, seiko 5, seiko spirit). Pytanie o to czy jestem zadowolony w ogóle nie powinno się pojawić, bo wszyscy tu są mniej lub bardziej zadowoleni.
Był tu taki co rysował kreski w Paincie, żeby udowodnić, że w jakimś zegarku indeksy są krzywo. Twoje rozterki sytuuję gdzieś niedaleko tego przypadku.
Jeśli cieszą Cię Twoje zegarki to po co (żeby nie użyć innego określenia) Cię interesują te, co są na innych nadgarstkach? Jeden może mieć kaprys, by nosić zegarek z jak najbardziej krzywo założoną lumą, a inny ma gdzieś, że oczko się odlepiło temu misiu, byle godzinowa pokazywała czas dokładnie. Ich zegarki, ich sprawa. Na szczęście minęły czasy, żeby obowiązywała jedna linia partyjna, a jeśli ktoś na władzę podniesie rękę (z zegarkiem) to rękę tą władza mu odrąbie.