Dlaczego Wostok gajowego? - ano tak go kiedyś nazwano na allegro i mi się spodobało! Model ten jest jeszcze sławny z tego że nasz kolega Red ładnie go zmodował dodając centralny sekundnik i opatrzył stosownym opisem
a oto wostoczek:
i jeszcze plecki i serduszko:
Jest to jeden z ciekawszych modeli wostoka a to przez zastosowanie dwóch nietypowych dla tej marki rozwiązań - koronki na godz. 2 i sekundnika na godz. 9.
Choć wostok stosował podobne rozwiązania tzn. małą sekundę ale na godz. 6, także zdarzało się umieszczać koronkę w innym miejscu niż na 3 (kiedyś pokazywałem wostoka z koronką na 4) to nigdy na raz!
Model ten ma jeszcze wersję z białą tarczą niestety nigdy nie udało mi się go upolować!
i jeszcze wymiary:
śr. 37mm, z koronką 40mm, grubość 11mm, uszy 18mm
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2011-01-21, 23:35, w całości zmieniany 2 razy
Alamo Twoja garniturowa wersja to może być co najwyżej wnuczek gajowego
Rudolf z tymi zegarkami to jest dziwna sprawa - czasami nikt ich nie chce za 20 zł a czasami sprzedają się po 180. Allegro jest nieprzewidywalne!
Wahin to ten dokładnie - raz go nawet wygrałem na aukcji ale ze względu na jakieś problemy z logowaniem powtórzyli wszystkie aukcje z ostatnich 24h a ja nie zauważyłem i mnie podbili o 1 zł