Zegraki oceniam "na ładność". No i prawie go kupiłem, ale... poszperałem trochę w sieci i ku mojemu szczeremu zdumieniu wpadłem na chińską stronę, gdzie sprzedają identyczne zegarki za ok. 100 USD!!! (oczywiście "100% original"). Na oko - znaczy na zdjęciu wyglądają identycznie jak te z Allegro. I teraz dylemat - jak się zabezpieczyć przed kupieniem fałszywki. Są jakieś sprawdzone sposoby? I co sądzicie nt. egzemplarza z Allegro?
Ogólnie to szczęka mi opadła, jak zobaczyłem co potrafią zrobić Chińczycy. Proceder jest nielegalny, ale muszę powiedzieć, że mi zaimponowali.
Ostatnio zmieniony przez 2012-01-13, 16:28, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#2 Wysłany: 2012-01-13, 16:22
bu10 napisał/a:
znaczy na zdjęciu wyglądają identycznie jak te z Allegro
Bo w większości są to te same zegarki
Bez urazy, ale ja na all nie kupuję...zegarków
Blaz [Usunięty]
#3 Wysłany: 2012-01-13, 16:25
Prawdopodobieństwo, że natrafiłeś na podróbkę tego zegarka na chińskiej stronie jest takie samo jak to, że na allegro to normalna cena za niego.
Na allegro 99 procent nowych zegarków sprowadzanych z zagranicy ma ceny rozdmuchane po prostu.
(...)
I co sądzicie nt. egzemplarza z Allegro?
(...)
Nic.
...W opisie aukcji wykorzystano zdjęcia z katalogu.
Sprzedawca nie pokazał zdjęć sprzedawanego zegarka.
W tej sytuacji nie wiadomo co otrzyma kupujący.
_________________ Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
Sprawa się chyba wyjaśniła. Wysłałem mail z pytaniami do tego człowieka - odpowiedzi brak. W międzyczasie sprawdziłem, że to już nie pierwszy przypadek, kiedy wystawia on zegarki w taki właśnie sposób. Tak więc UWAGA NA ALLEGROWICZA kevinos.
To poproś kulegów o pomoc w specjalnym temacie ... Kulegi pomogą, oj, jak oni pomogą ... Oni ci tak pomogą - że do konca miesiąca będziesz jadł ryż z keczupem ...
Jest trochę problem bo sam nie wiem czego chcę, właściwie to mało który zegarek mi się nie podoba. Dlatego poedukuję się jeszcze trochę na własną rękę. W tej chwili mam fazę na divera, ale może minie.