Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#33 Wysłany: 2011-02-25, 22:05
To moze podziekuje tutaj osobom wspoldzialajacym-
Kaido - za ogol pracy
Kubama - za zrobienie projektu do mojego Walthama dawno temu,ktory byl baza tego nowego (-;
Svedos - za poprawienie geometrii i zrobienie innych czarow wektorowych
ALAMO - sponsoring duchowy i namawianie do palenia
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Zinajda,czesto mozna sie spotkac z takimi werkami - to po prostu werki modyfikowane do koperty zamknietej.Czesciej widac takie mechanizmy,niz oryginalne zamkniete kieszonki z sekunda na dziewiatej (-;
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Koperta wróciła z chromowania. Rezultat na 4+ - Annopol uprzedził mnie, że przy kopercie z ZnAl nie mogą przesadzać z polerowaniem, bo już im kilka pękło.
Jak im wyszło, możecie zobaczyć poniżej. Koszt 50 PLN z VAT.
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#43 Wysłany: 2011-05-02, 12:29
Znal to stop cynku i aluminium.o ile aluminium mozna da sie jeszcze jakoś wyginać(choć tez ma tendencje do pękania) to cynk pęka od razu przy probie wygięcia.Często w kopertach cynkalowych są pourywane uszy coo świadczy najczęściej o tym że właściciel miał ciasno zapiety pasek i w wyniku normalnych manewrów nadgarstkiem uszy zamiast się wygiać pod siłą naprezeń po prostu pękały.Im więcej cynku tym koperta szybciej pęka.
Ale tanio i łatwy do odlewania masówki - a z racji temp. topnienia znali odlewy można na upartego robić w oparciu o starą kuchnie węglową czy inny piec domowy
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-05-07, 04:54, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#45 Wysłany: 2011-05-22, 22:06
Ja natomiast z werku nabytego za grosze powolutku w chwilach wolnych buduję sobie pewnego paskudzia dla zabawy tego typu:
po 2-dniach zabawy moja wersja wyglada tak:
Obecnie przerobilem stara koperte z kołkowego Thiela pod ten werk(tokarka) oraz wstawiłem obudowę przycisku(wytoczona na tokarce) i przycisk do zmiany godziny,oraz naprawiłem i uruchomilem werk.Werk jeszcze jest brudny wtępnie przesmarowany i testowo uruchomiony i nawet prawidłowo wskazuje czas, a jak prawidłowo to się okaże jak uzupełnie mu wskazówki. Jutro będę walczył z uszami o ile znajdę czas.Art deco z ostatniego dekla będzie wycięte i w jego miejsce wstawie szkło,zaś na tarczy będzie widniała moja logówka