Wyjątkowo to nie pasuje w każdym Seiko 5
Jest jakiś dziwny fetysz pokazywania mechanizmów w których nie ma co pokazywać. W moim Ch. Wardzie też się uparli na szklany dekiel a szczerze mówiąc wolałbym pełny bo tam jakoś szału pod tym szkłem nie ma.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Zrobiło się to modne, widać jacyś spece od sprzedaży zrobili ankiety wśród klientów i ot, efekty...
Ale w naręcznym scyzoryku, o ile pasuje mi automatyczny mechanizm, o tyle dupka już nie. Trochę przypomina mi czołg z dużym oknem widokowym Tam powinien być moim zdaniem solidny, stalowy, zakręcany dekiel z fajnym grawerem albo nawet (może nawet lepiej) tylko z technikaliami.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#37 Wysłany: 2020-06-02, 09:01
Myślę, ze znów patrzycie przez pryzmat naszej grupy - niereprezentatywnej i wąskiej
Ilekroć pokazuje zegarek komuś 'normalnemu', to w ogromnej większości przypadków widoczny, pracujący mechanizm wywołuje klasyczny efekt wow Zegarek nie-kwarcowy to obecnie jest bajer i coś oryginalnego dla większosci społeczeństwa.
Zrobiło się to modne, widać jacyś spece od sprzedaży zrobili ankiety wśród klientów i ot, efekty...
Ale w naręcznym scyzoryku, o ile pasuje mi automatyczny mechanizm, o tyle dupka już nie. Trochę przypomina mi czołg z dużym oknem widokowym Tam powinien być moim zdaniem solidny, stalowy, zakręcany dekiel z fajnym grawerem albo nawet (może nawet lepiej) tylko z technikaliami.
W kwestii INOXa to ja już mówiłem. Sam fakt automatycznego mechanizmu w tym zegarku to jest cios szmatą w pysk założeniom powstania tej serii
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29459 Skąd: KrK
#40 Wysłany: 2020-06-02, 10:20
Machu napisał/a:
Myślę, ze znów patrzycie przez pryzmat naszej grupy - niereprezentatywnej i wąskiej
Ilekroć pokazuje zegarek komuś 'normalnemu', to w ogromnej większości przypadków widoczny, pracujący mechanizm wywołuje klasyczny efekt wow Zegarek nie-kwarcowy to obecnie jest bajer i coś oryginalnego dla większosci społeczeństwa.
Dokładnie.
Wszyscy są podnieceni jak widzą wahnik. A w większości przypadków jest obrzydliwy.
#45 Wysłany: 2020-06-03, 07:40
Machu napisał/a:
A potem okazuje się, że to nakręcać trzeba i czar pryska
A jak kupią to zaczynają się narzekania, ze co to za zegarek po spieszy lub późni dwie sekundy na dobę albo więcej i to w ogóle niedopuszczalne jest