Pies czy kot?: kot Pomógł: 7 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2013 Posty: 1145 Skąd: Bydgoszcz
#251 Wysłany: 2018-02-07, 13:46
Sentinel napisał/a:
I czy to serwisowalne jest w naszych warunkach?
Kilka miesięcy temu, wtedy co wszyscy, kupiłem, to mój pierwszy rasowy Chińczyk i od razu trup
Przyszedł padnięty, tzn nie nakręca się do końca, pochodzi góra kilka godzin i zdycha. No i tak kilka miesięcy przeleżał sobie w pudełku, ale że nawet mi się podoba, to pomyślałem, że oddam do majstra. No i pierwszy do którego poszedłem, zaznaczam, że to zegarmistrz a nie bateryjkarz (coś tam naprawiał w moich i ojca Seiko) stwierdził, że wahnik kręci się tylko w jedną stronę, ale w ogóle nie chciał przyjąć na serwis powiedział: "ja nie wiem na którym bazarku w Chinach części dostanę" Dodał jeszcze, że mam na prawej ręce nosić, to może akurat w dobrą stronę wahnik będzie latać
Poszedłem do drugiego majstra, potwierdził diagnozę pierwszego, wahnik kręci w jedną stronę, a w drugą odbija, nawet przyjął na serwis, zaznaczając, że potrwa to co najmniej do 25.1. (był początek stycznia). No i 25.1. dostałem sms, że jednak nie ma dostępu do części i mogę zegarek odebrać nienaprawiony Reasumując, z serwisem szczególnie łatwo nie jest
No i teraz pytanie, czy ktoś u nas jest w stanie go reanimować? Svedos?