Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga Dosia
Autor Wiadomość
uki999
[Usunięty]

#31  Wysłany: 2010-10-14, 18:05   

zbyszke napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
Jak ja mogłem przeoczyć ten wątek :shock:
Sam się domagałem od kulegi zdjęć i prezentacji tej wspaniałości ;) Raz jeszcze napiszę więc, że jest przepiękna. Niedawno pomagałem koledze z pracy odnowić bardzo podobny model i wyszła równie pięknie, z tym że tarczę zachowała w oryginale- spatynowaną, co bardzo dodaje jej smaczku :)

Moim zdaniem jest to werk ETA 11½ linii - zwykl byc nazywany ETA 1147, ale czy ma gdzies takie cyfry wybite - nigdy nie widzialem. Natomiast ksztal mostkow rzeczywiscie unikalny - widzialem je tylko w Doxach. Moja hipoteza robocza jest, ze Doxa zamawiala je specjalnie dla siebie u ETY - w koncu byla to firma szczebel wyzej od np. Altlantica

Dojrzałem dzisiaj bardzo zgrabnie umieszczony napis na werku 1147, jak będę miał chwilę to wrzucę zdjęcie.

buran
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu

Pies czy kot?: pies
 #32  Wysłany: 2010-10-14, 19:41   

zbyszke napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
Jak ja mogłem przeoczyć ten wątek :shock:
Sam się domagałem od kulegi zdjęć i prezentacji tej wspaniałości ;) Raz jeszcze napiszę więc, że jest przepiękna. Niedawno pomagałem koledze z pracy odnowić bardzo podobny model i wyszła równie pięknie, z tym że tarczę zachowała w oryginale- spatynowaną, co bardzo dodaje jej smaczku :)

Moim zdaniem jest to werk ETA 11½ linii - zwykl byc nazywany ETA 1147, ale czy ma gdzies takie cyfry wybite - nigdy nie widzialem. Natomiast ksztal mostkow rzeczywiscie unikalny - widzialem je tylko w Doxach. Moja hipoteza robocza jest, ze Doxa zamawiala je specjalnie dla siebie u ETY - w koncu byla to firma szczebel wyzej od np. Altlantica

Na piramidzie prestiżu dwa szczeble,atlantic ostatni a doxa trzecia od końca :mrgreen:

uki999
[Usunięty]

#33  Wysłany: 2010-10-14, 21:21   

tutaj obiecane zdjęcie
Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-10-14, 21:39, w całości zmieniany 6 razy  

Kubek
[Usunięty]

#34  Wysłany: 2010-12-22, 21:08   

Korba napisał/a:
Głowaccy w Wawie za renowację Bulovy po babci z lat 50tych powiedzieli (wstępnie) 500 zł.
A widząc zegarki odnawiane przez Głowackich, to renowacja tej Doxy jest o całe lata świetlne lepiej wykonana.

NIE ODDAWAĆ ZEGARKA DO RENOWACJI DO GŁOWACKICH!!!! NIE ODDAWAĆ!!!! NIE DOŚĆ, ŻE ROBIĄ Z ŁASKĄ TO JESZCZE PRÓBUJĄ PRZY ODBIORZE PODWYŻSZYĆ CENĘ!!! A NA DOKŁADKĘ BARDZIEJ SKOMPLIKOWANĄ TARCZĘ POTRAFIĄ TAK ELEGANCKO POPRAWIĆ, ŻE LEPIEJ OD RAZU JĄ NA TORACH POŁOŻYĆ I NA JEDNO WYJDZIE!!! UFFF - mnie poniosło ;)

Svedos
Dobry Mod

#35  Wysłany: 2010-12-22, 21:36   

Dodam tylo od siebie że sam na wasnej skórze przetestowałem "renowację tarczy"

Odpowiedz do tematu