Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 392 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 2012-04-12, 14:11
Kupując nowy zegarek np kaliber 5M62 to nie ma problemu - w nich zastosowano normalny akumulator. Co prawda ze względów marketingowych (miały to być zegarki "batteryless" )akumulator cały czas jest nazywany "capacitor" ale nie jest to już kondensator stosowany w starszych kalibrach takich jak np 5M42. Jeżeli kupujesz zegarek używany z kondensatorem to warto go wymienić, na ebayu jest dużo zestawów "capacitor upgrade". Warto to zrobić choćby ze względu na to , że te capatitory potrafiły wylać i uszkodzić mechanizm.
_________________ „Nie, to nasz dyrektor. On tak codziennie, rano i przed południem. Objeżdża biuro. – Ale ten hałas...na czym on jeździ? - Na wrotkach, żeby prędzej. W ten sposób zyskuje 26 i pół minuty dziennie.”
Ostatnio zmieniony przez mnihu 2012-04-12, 14:14, w całości zmieniany 1 raz
sylwek [Usunięty]
#7 Wysłany: 2012-04-12, 14:18
ALAMO napisał/a:
Myślę że niestety nadal dobrze
działał tym lepiej,że złodziej nie musiał za niego zapłacić
Stare Seiko Kinetic nie sa zbyt trwale. Ja kupilem Seiko Kinetic okolo 10 lat temu (kosztowal 1000 zl wtedy, tytanowa koperta i bransoleta). Obecnie trzyma po pelnym naladowaniu jedna, gora poltorej doby.
Ja sie w kazdym razie bardzo zrazilem do tego wynalazku.
robert [Usunięty]
#9 Wysłany: 2012-04-12, 14:56
sprzedalem seiko kinetic koledze i chce byc w porzadku wobec niego.dziekuje za wiadomosci
[ Dodano: 2012-04-12, 16:57 ]
to nie bylem ja)))
swoj kupilem w sklepie zibi.pozdrawiam
Blaz [Usunięty]
#10 Wysłany: 2012-04-12, 15:18
zbyszke napisał/a:
Dokladnie!
Stare Seiko Kinetic nie sa zbyt trwale. Ja kupilem Seiko Kinetic okolo 10 lat temu (kosztowal 1000 zl wtedy, tytanowa koperta i bransoleta). Obecnie trzyma po pelnym naladowaniu jedna, gora poltorej doby.
Ja sie w kazdym razie bardzo zrazilem do tego wynalazku.
Do wszystkiego można się zrazić. Ja np. zraziłem się do Omegi widząc bezele w tych zegarkach.
robert napisał/a:
swoj kupilem w sklepie zibi.pozdrawiam
Co robić. Takie życie.
robert [Usunięty]
#11 Wysłany: 2012-04-12, 15:27
czyli dobrze ze sprzedalem szkoda tylko ze koledze