Wraz z zawieszkami, gwarancją, szmatką do polerowania. Jednym słowem - nowa jakość.
Sam zegarek zapakowan dodatkowo pancernie - pianka zabezpieczająca zegarek, folia zabezpieczająca pasek, klamrę, oraz jeszcze raz sam zegarek naokoło :
Jakość wykonania nie pozostawia nic do życzenia. Części spasowane bardzo dokładnie, koperta wykonczona bardzo starannie, górna powierzchnia szczotkowaa, ring szkła polerowany, boki koperty polerowane, dekiel polerowany, przeszklony.
W środku jak widać zmodowana Miyota 82. Mechanizm rózni się od Miyoty tym że ma stopsekundę, plus widoczne na tarczy komplikacje 24h/wskaźnika dnia/nocy/daty/dnia tygodnia.
Tarcza łądnie gliszowana, dwa rodzaje wzoru - inny na całej tarczy, inny na tarczce zegara.
Jak widać, wskazanie 24h na lewej tarczce, nad nią dodatowy wskaźnik dzień/noc, pod nimi kalendarz - dni tygodnia i data. Data obsługiwana z koronki na 1. pozycji, dni tygodnia przyciskiem z boku koperty.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2009-11-03, 15:53
Nooo Alamo jak Ty jesteś zadowolony, to ten zegarek jest godnym polecenia nabytkiem, troszkę się dużo na tarczy dzieje, ale w sumie nie wiem czy to zaleta czy wada. Niech się nosi.
anduril [Usunięty]
#3 Wysłany: 2009-11-03, 15:54
Świetny!
Parę drobiazgów:
- nieładne tło pod logo,
- nieładne okienko daty,
- ring z cyframi jakoś nie pasuje.
Ale za te pieniądze - grzech narzekać.
Blaz [Usunięty]
#4 Wysłany: 2009-11-03, 16:01
Ano masz rację Anduril, tym bardziej że samo pudełko normalnie kosztuje pewnie z połowę ceny tego Tao.
Darecki [Usunięty]
#5 Wysłany: 2009-11-03, 16:02
A mnie nie powala nie moja bajka niestety, lubię bardziej czytelne i przejrzyste tarcze aczkolwiek Tobie gratuluję nabytku i niech się nosi