Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#1 Wysłany: 2011-11-25, 18:41 Paneraiowy Hornlug po taniosci...duzej taniosci
Zaczelo sie od tego:
http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0
i tarczy od bazy PZLki.Z tarczy zjechalem farbe i przepolerowalem ja troszke, prygotowujac ja na malowanie.Pacha zmienilem na nickowego.
Wskazowki tez beda pomalowane (na czarno).
Efekt stadium pierwszego:
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
bardzo fajny pomysł i zegarek normalny 40mm,niestety znależć coś takiego nakręcanego nie sposób a szkoda bo w takich proporcjach wygląda moim zdaniem najlepiej,tylko tarczę bym malował od nowa bo odstęp indeksów od ramy szkła jest za mały
Ostatnio zmieniony przez flight 2011-11-25, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#9 Wysłany: 2011-11-25, 19:07
flight napisał/a:
tylko zmień odstęp indeksów
Takich malych tarcz chyba nie robia
Normalny hornlug ma 44mm bodajze - to juz ulatwia sprawe.tutaj jest 40 i zamontowana jest w sumie najmniejsza tarcza.
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#12 Wysłany: 2011-11-25, 19:16
1. Proporcje: tarcza jest za duża, indeksy się nawet nie mieszczą - zamów sobie tarczę pod wymiar np u Athai
2. Wskazówki nikną - albo większych trzeba albo w innym kształcie , np Pamowe double pencil, jak pokazałeś na zdjęciu
Poza tym fajny pomysł na EDC. Powinien fajnie wyglądać.
#14 Wysłany: 2011-11-25, 19:18
Kuba,z tarcza juz mysle.U Athayi bedzie ciezko - ostatnio ma zapieprz i nie odpisal mi jeszcze na PW zamowieniem wskazowek.Znasz kogos innego,kto moglby taka tarcze machnac za cene,ktora mnie nie zje?
Ze wskazowkami jest taki szkopul,ze to kwarc i ciezko PAMowskie dostac,zeby pasowaly.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#15 Wysłany: 2011-11-25, 19:22
Athaye trzeba molestować, jak się nie przypominasz to zamiata pod dywan bo nie ogarnia zamówień. Moim zdaniem najlepiej u niego bo robi porządnie, ma gotowe szablony więc nie musisz nawet robić projektu tylko podasz mu średnicę tarczy i lunety i resztę dopasuje jak trzeba. Co do wskazówek to fakt, kiepsko będzie. Ważne żeby jakoś się odcinały od tarczy.