Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 816 Skąd: spod ciemnej gwiazdy
#1 Wysłany: 2011-10-30, 17:48 Pierwszy mod Wywiada
Postanowiłem, że wykonam swojego pierwszego homara. Niestety strzelam gafę za gafą. Najpierw chciałem włożyć odwrotnie tarczę. Potem zamówiłem niewłaściwe wskazówki. Nie mam zielonego pojęcia o zegarmistrzostwie. Jednak zależy mi na robieniu prostego moda, dlatego proszę o pomoc.
Posiadam fajny zegarek, w którym niestety urwała się koronka.
Chciałbym wymienić Unitasa na Mołnię 3601, którą już nabyłem
Wskazówki w tym zegarku są dla mnie jakieś mało widoczne, dlatego zamówiłem takie. Niestety jak już zdążono mnie poinformować, nie będą odpowiednie.
ale mam niebieskie wskazówki z kieszonki
Opcje są takie.
1. Koperta Radiomir + Mołnia + niebieskie wskazówki z kieszonki
Gdzie w takim przypadku mogą dostać / zlecić wykonanie jasnej tarczy.
2. Radiomir z tarczą + Mołnia
Gdzie dostać odpowiednie wskazówki (podobne do złotych, wcześniej pokazanych), najlepiej z sekundnikiem. Jeśli bez sekundnika to, gdzie zatem dostać odpowiednią tarczę kanapkę bez sekundnika.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 816 Skąd: spod ciemnej gwiazdy
#2 Wysłany: 2011-10-30, 17:49
W sprawie wskazówek już pomógł mi Janek.
Janek napisał/a:
Wywiad napisał/a:
Janek napisał/a:
Wywiad:a te wskazowki od heleny sa pod molnie?Bo molnia ma troche inna srednice osiek niz unitas.
Pod Unitasa. Nie będą pasowały ?
Do molni nie.Trzeba bedzie tulejke z godzinowej molniowej przeszczepic do tej z unitasa (delikatna robota),a minutowa minimalnie rozwiercic (jeszcze delikatniejsza robota).Latwiej kupic od razu takie molniowe.Athaya z HF robi takie z wysoka tulejka za 25 dolkow (bez sekundnika):
Z bowem zamawiamy trzy sztuki jak athaya raczy w koncu odpisac na PW,wiec jak cos mozesz sie do zamowienia dolaczyc.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-10-30, 18:17, w całości zmieniany 1 raz