Zamysl pilota w głowie siedzi juz od pierwszego dnia, mojego zaistnienia na Tym forum.
Mimo że zapał jest, ale doświadczenia zero i czasu także zero, więc wybaczcie że termin realizacji bedzie odległy
Elementy które udało mi sie zebrać:
- kopertę którą zanabyłem od w_kaczmarek, jeszcze raz dzieki kumotrze!
- tarcza która była w komplecie z koperta i prawdopodonie po obróbkach ja wykorzystam
- zielona luma od Kieszonkowe- w drodze
- mechanizm Mołnia, mam dwa, jeden 15 kamieni z 53' i drugi 18 kamieni
Mołnia z 1953 roku, pieknie sie prezentuje no i nie ma oryginalnej tarczyy, ale z drugiej strony szkoda mi ja wkładac w moda. Wiec chyba wyciagne z kompletu ten drugi mechanizm. Moze gdyby udało mi się zanabyc pasujący dekiel ze szkłem to opcja z Mołnia 1953' miał by sens
Pozostało:
- zamysł wyglądu samej tarczy
- decyzja który werk.
- wskazówki, mógłbym pozostawić oryginalne ale widza mi się........no własnie wiem ze widziałem fajne ale nie moge znaleśc zdjęcia z owym zegarkiem..to chyba był Helvetia, ale nie katedry.
Kumotrzy jakieś wskazówki?
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#5 Wysłany: 2011-10-20, 08:33
Jak chcesz mieć konkreta to wywal tą dziadowską pasówkową kopertę i przerób oryginalną kopertę z mołni na naręczną,do tego wstaw wskazówki z lumą jak w lotniczych z lat 30-tych i daj zrobić tarczę również pod pilota z lat 30-tych,czyli krótko m/w coś takiego:
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2011-10-20, 08:33, w całości zmieniany 1 raz
Zawsze można pewne rzeczy zlecić jakiemuś tokarzowi, wystarczy zaprojektować,zwymiarować i zanieść na jakąś tokarnie.
Bede musial poszukac magika i jakies fajne 'uszy" do zwymiarowania
edyta:
Rozgladajac sie za kopertami czy tez i deklami znalazłem kilka ciekawych z szybka
Jednakze maja one na ringach grawerki. Czy ktos juz próbował z dobrym lub złym skutkiem usunąc owe napisy?
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..