Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2011-09-21, 09:37 Marine z cyferkami rzymskimi
Drodzy koledzy, przyjaciele, najmilsi
Po konsultacjach z Santino, zabieram sie powoli do wykonania wlasnego projektu....
Na poczatek, dla przetarcia szlakow, chce wykonac cos, co jest sprawdzone, sliczne i takie czego mi do kolekcji trzeba, czyli Marine z rzymskimi indeksami
Jak zapewne Pan Bow wie, mam juz Marine z arabskimi, made by Kemmner.
Zegar bedzie napedzany mechanizmem molnija 3602
Koperta zostanie uzyta od mojego Parniska (taka jakiej Santino uzyl w swoim A1)
Wskazowki jak przystalo na marine, barwione termicznie, bijace roznym odcieniem niebieskiego.
Jesli zas chodzi o tarcze, to wykonalem wstepne przymiarki i prezentuje sie ona tak:
Nie ukrywam, ze brak mi na niej jakiegos napisu. Niestety nie mam tak pieknie brzmiacego nicka jak "Santino" wiec musze raczej obmyslec cos nowego. Mialem pomysl na czyms w stylu: pasja w wersji francuskiej, czyli "La Passion"
Bede bardzo wdzieczny za wasze uwagi i wskazowki. Jestem w tym kompletnym amatorem
Blaz [Usunięty]
#2 Wysłany: 2011-09-21, 09:41
Hilton.
Ale tak poważnie to się cieszę z następnego takiego pomysłu.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 2011-09-21, 09:49
selassje, calkiem to wszystko podobne
nie ukrywam jednak, ze jestem pod wplywem Stowy, Steńka i calej tej ekipy
widac to zreszta chyba na tym moim rysunku. generalnie w moim odczuciu to brak mi tylko napisu, ale nie wiem co by tam umiescic, nie chce tez nic na sile, jak co to wole juz w wersji takowej pozostawic.
probowalem tez z "mechaniczny", ale wtedy jestem coraz bardziej podobny do Santino, a tez tego chce uniknac
#9 Wysłany: 2011-09-21, 18:36 Re: Marine z cyferkami rzymskimi
Karolewskiej napisał/a:
(...) Niestety nie mam tak pieknie brzmiacego nicka jak "Santino" wiec musze raczej obmyslec cos nowego. Mialem pomysl na czyms w stylu: pasja w wersji francuskiej, czyli "La Passion"(...)
A tam, wal Pan "Karolewskiej", takiego czegos na pewno nikt inny sobie nie zrobi
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#14 Wysłany: 2011-09-21, 19:48
Może Charleroi? Szarleuła.
Historia miasta Charleroi zaczyna się w roku 1666. Wiosną tegoż toku Francisco Castel Rodrigo, gubernator Niderlandów w służbie pięcioletniego Karola II, skonfiskował te tereny lokalnym lordom, by wybudować fortecę nad Sambrą. We wrześniu zmieniono nazwę z Charnoy na Charles-Roy, na cześć Karola II. W rejestrze parafii w Charnoy z roku 1666 znaleźć można chronostych FVNDATVR CAROLOREGIVM (MLCDVVVI). Rok później armia Ludwika XIV pod dowództwem Turenne obległy nieukończoną fortecę. Sebastian Vauban dokończył budowy fortyfikacji; przyszłe miasto otrzymało przywileje; zbudowano most na rzecze, a wolna ziemie została rozdzielona pomiędzy mieszkańców.
– miasto w zachodniej Belgii, w prowincji Hainaut. Leży na północno-zachodnim krańcu wyżyny Condruzien Plateau (Ardeny), nad rzeką Sambrą (lewy dopływ Mozy). Mieszkańcy miasta są nazywani Carolos.