Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#1 Wysłany: 2009-09-24, 22:28 SEIKO SKX009
Mechanizm - znany i sprawdzony 7S26, 21 kamieniowy automacik
szkiełko mineralne.
Wymiary
41,5 x 46
z koronką ok. 43mm
Różni się od Kultowego już 007 kolorem - ten jest granatowy.
Bezel jest typu Pepsi. Występuje z bransoletą jak i na gumie.
Krążą pogłoski, że bransoleta jest kiepska więc kupiłem na gumie.
Wykończenie bardzo dobre, bezel nie jest luźny. Obraca się w lewo z lekkim oporem. Dokładność chodu dobra - jak będzie jak w samuraju to będzie rewelacja.
Bałem się, że będzie "za mały" ....ale jest Akuratny:
choć na tej skórce mu średnio.....
świeci piknie:
ale na rhino - zawodowo
....a mnie nie łatwo zadowolić - to naprawdę FAJNY ZEGAREK za niewielkie pięniądze - teraz rozumiem wszystkie "Ahy i Ohy" na jego temat (007/009)
No i wdzięczny to model w modowaniu - zamierzam zmienić mu wkładkę bezelu.....ale zobaczymy.
Pozdrawiam
Grzegorz
----------
Poprawiłem zdjęcia - Maxio
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2010-04-08, 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Darecki [Usunięty]
#2 Wysłany: 2009-09-25, 04:18
Coz bardzo ladny diverek na NATO wyglada imo najlepiej sposrod zaprezentowanych zdjec Gratuluje i niech sie nosi!
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#4 Wysłany: 2009-09-25, 10:32
Nie wiem czemu ludzie nie lubią tego bezela w kolorach pepsi. Jeśli chodzi o użytkowanie pod wodą jest bardziej widoczny niż zwykły. SKX 09 to bardzo dobry zegarek na codzień - Gratulacje i niech sie dobrze nosi !
Pewnie w praktyce rzadko kto nurkuje z tym zegarkiem.
Druga rzecz, dlaczego 007 jest popularniejszy, to może dlatego, że czarna kolorystyka jest bardziej uniwersalna.
Też się długo wahałem między 007 i 009 i wybrałem jednak czarny.
Chociaż im więcej widzę 009, tym bardziej mi się podoba.
I chyba w kolorach Pepsi też kiedyś sobie kupię. Ale pewnie wtedy NY2300.
P.S.
GrzecH - chyba Twój 009 najlepiej czuje się na gumie, ewentualnie Nato i pochodnych.
Na skórzanym pasku wygląda jakoś tak... dziwnie. Może przez te kolory?
Blaz [Usunięty]
#6 Wysłany: 2009-09-25, 11:57
Ja co prawda w diverach Seiko nie zwracam uwagi na tarczę, bo i tak zaraz go moduję, ale jestem ciekaw tej granatowej tarczy. Jako ona na żywca wygląda...
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#7 Wysłany: 2009-09-25, 14:11
Blaz napisał:
Ja co prawda w diverach Seiko nie zwracam uwagi na tarczę, bo i tak zaraz go moduję, ale jestem ciekaw tej granatowej tarczy. Jako ona na żywca wygląda...
to ciemny granat, prawie czarny - dopiero pod światło ukazuje swój kolor.
ładny zegar. jest na liście do zakupu ale zaraz po SKX033 u mnie:)
też ciekaw jestem jak tarcza wygląda - na wielu fotkach w necie wydaje się czarna, i mimo, że wiem iż jest ciemnoniebieska - aż nie chce się czasem wierzyć...
A zakupu gratuluję, sam mam 007 - wspaniały zegar:)
Nie wiem czemu ludzie nie lubią tego bezela w kolorach pepsi. Jeśli chodzi o użytkowanie pod wodą jest bardziej widoczny niż zwykły. SKX 09 to bardzo dobry zegarek na codzień - Gratulacje i niech sie dobrze nosi !
Może dlatego że 80% z nich moczy te swoje divery jak myle ręce co najwyżej ?
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#14 Wysłany: 2009-12-07, 23:14
Wartość kolekcjonerska a wartośc użytkowa to dwie inne sprawy , nie którym podoba sie wyglad nurka a nie nurkują, wartość użytkową testuje sie na codzień, bez płaczu jak pojawi sie ryska.