ponieważ nie porzuciłem tematu zakupu i ten zegarek zdecydowanie będzie moim następnym wyborem chciałbym po raz pierwszy sobie sprowadzić zegarek.
podobno są dwie wersje, w jednej luma świeci na zielono a w drugiej na niebiesko(usa?, z dodatkowym napisem na tarczy?) to prawda z tą lumą czy jest tylko jedna wersja?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#9 Wysłany: 2014-09-04, 22:17
Wersja amerykańska ma dodatkowy napis na tarczy "NIGHTHAWK" i skiepszczony, polerowany dekiel. Wersja azjatycka nie ma tego napisu i ładniejszy grawer na deklu ..
na napisie nighthawk mi nie zależy, ale już ten dekiel to znacząca różnica. a z lumą u niego jak? w obu wersjach jest niebieska i świecą nie tylko wskazówki tylko indeksy też?? bo gdzieś czytałem że tylko w jednej wersji świecą wszystkie indeksy?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#11 Wysłany: 2014-09-05, 16:51
US
non US
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
The Asian counterparts of the U.S. Nighthawk come without the "Nighthawk" text on the dial. They also have partly lumed metal indices which help give the dial a classy look. In addition, the "12" and "6" numbers aren't raised like the U.S. versions.
Mój angielski pozwala mi się domyślić że chyba właśnie pisze tam to samo co na zdjęciach widać.
Może ktoś przetłumaczyć, szczególnie końcówkę tekstu?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#13 Wysłany: 2014-09-05, 17:04
Azjatyckie odpowiedniki amerykanckiego Najthołka nie mają napisu Nighthawk na tarczy. Posiadają za to częściowo luminowane metalowe indeksy, co daje owej tarczy +100 do szacunu na dzielni. Dodatkowo indeksy 6 i 12 nie są wypukłe, znaczy tylko luma bez metalowej obwódki, jak w wersji z USA
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2014-09-05, 17:05, w całości zmieniany 2 razy