Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#1 Wysłany: 2011-03-03, 22:57 miyota 9015
Kumotrowie, czy Citizen produkuje swoje zegarki z tym mechanizmem, bo nic nie znalazłem Ogólnie chyba nie za dużo zegarków śmiga na tym werku, gdzie szukać czegoś z tym mechanizmem
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 2011-03-03, 23:00
Pytanie pojawia się regularnie odkąd Miyota zaprezentowała mechanizm. Kłopot w tym, ze odpowiedzi nikt jeszcze nie był w stanie udzielić. Może ostatnio coś się zmieniło, ale nie słyszałem by powstało coś na 9015. Taki trochę mechanizm widmo póki co...
Fotek nie mam. Miałem w łapach zegarek, który widać na specyfikacji mechanizmu w PDF. Robi bardzo dobre wrażenie w kwestii wykonania. Podobno super dokładny. Faktycznie jest trudno dostępny. Producenci zegarków obecnie, jakby chcieli zamówić, muszą czekać minimum rok na dostawę mechanizmów. Będę miał takiego na dłużej, to będę mógł powiedzieć coś więcej. Aha... Podobno jest robiony wyłącznie w Japonii.