Oni nie odmówili mu zakupu w ogóle, ale odmówili zakupu w cenie z dnia złożenia rezerwacji.
Jeśli dobrze kojarzę, to umowa o rezerwację to nie jest umowa kupna-sprzedaży i chyba jest tam klauzula, że ostateczna cena zakupu jest naliczana w momencie odbioru zegarka zgodnie z bieżącymi cenami producenta.
Więc powodzenia.
Teraz już nie będzie miał problemu, bo juz nie biorą zaliczek i wpis na listę oczekujacych jest niewiążący w ogóle (u każdego dealera)
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2023-03-27, 12:22, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#8 Wysłany: 2023-03-27, 13:14
No właśnie bardzo jestem ciekawy treści tej umowy. A i ich dział prawny od razu odpowiedziałby, że umowa nie była wiążąca a napisali tylko, że unika odpowiedzi.
Skoro facet poszedł do sądu to chyba coś jest na rzeczy?
No właśnie bardzo jestem ciekawy treści tej umowy. A i ich dział prawny od razu odpowiedziałby, że umowa nie była wiążąca a napisali tylko, że unika odpowiedzi.
Skoro facet poszedł do sądu to chyba coś jest na rzeczy?
Niektórzy chodzą do sądu z najwyższej próby pierdołami. Więc ja bym się tu dużo nie doszukiwał na podstawie jednej notki z gazety.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Obecne abstrakcyjne ceny Roleksa to przed wszystkim objaw zbyt dużej populacji ludzi bogatych. Są popłatne zawody jak programiści no i pieniądze pomnażane są łatwo na giełdzie na bańkach, spadkach, covidach. Jest już za dużo pieniędzy w obiegu i dobra luksusowe są jednym z pochłaniaczy.