Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6935 Skąd: 3City
#5 Wysłany: 2017-12-04, 20:06 Re: PolAm
Jacek. napisał/a:
Czemu?
G.
Bo stanowi idealne dopełnienie garderoby łajtpałera, tudzież innego dresa w bluzie z logiem Polski Walczącej. No i "kuj żelazo [...]" jakby twórca koncepcji zegarka delikatnie chciał zasugerować swoją motywację biznesową...
Pomógł: 13 razy Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 3226 Skąd: Na Krawędzi Czasu
#11 Wysłany: 2017-12-04, 22:02
beceen napisał/a:
ajwaj. uch.
troche straszny, ale w sumie design sie wpisuje w stereotypowy gust emigracji...
a tak z ciekawosci - mozna orla godłowego tak uzywac dowolnie?
Też mam takie wątpliwości jak @beceen.
Nazwa znajoma - od razu sobie przypomniałem stary slogan reklamowy "Polam – i wszystko jasne!"
Zjednoczenie Polam, powołane do życia 31 grudnia 1971 wzięło swą nazwę od wiodącego zakładu Fabryki Żarówek Polam w Pabianicach.
W 1989 Zjednoczenie Polam zostało rozwiązane, a zakłady wchodzące w jego skład zaczęły produkcję pod własnymi markami handlowymi.
Zegarek nic ciekawego , Polską jak napisano inspirowany i pewnie na nostalgii za nią ma się oprzeć pomysłodawcy biznesplan.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#12 Wysłany: 2017-12-04, 22:12
Ciech napisał/a:
(...)
Nazwa znajoma - od razu sobie przypomniałem stary slogan reklamowy "Polam – i wszystko jasne!"
Zjednoczenie Polam, powołane do życia 31 grudnia 1971 wzięło swą nazwę od wiodącego zakładu Fabryki Żarówek Polam w Pabianicach.
W 1989 Zjednoczenie Polam zostało rozwiązane, a zakłady wchodzące w jego skład zaczęły produkcję pod własnymi markami handlowymi.
NASA? To proste: Nasa Szkapa Konopnickiej...
Gboo.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2017-12-04, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#15 Wysłany: 2017-12-05, 07:20
Thomas666 napisał/a:
O, tego mi brakowało, idealnie pasuje do sklepiku z kibolskimi gadżetami, pomiędzy szalikiem a kijem do tej hameryańskiej gry..
no wlasnie sie zastanawiam, czy dla polonii to kolejny atrybut tzw. odziezy patriotycznej, czy moze oni naprawde tak maja i to calkiem szczere moze jest... nie wiem, co gorsze w zasadzie.