Że kryształa to wiem, ale iskrę też
Nic to... Po ostatnim spotkaniu wjechałeś mi na ambicję i uzupełniłem kolekcję o Iskrę (jak wyżej), kryształa, urala x2, 3603 x2, 3601 x2 i 3602
Tylko teraz mnie naszła wątpliwość, czy mostek z balansem nie jest przypadkiem od Mołnii?
W moich Iskrach włos jest mocowany na trójkącik, a tu na kółko (nie pamiętam, jak to się fachowo nazywa).
Niestety masz rację. Z takim balansem do mnie dotarła a w zasobach nie posiadam niestety właściwego.
Między innymi dla tego mechanizm ten przeznaczony jest do homara .
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#14 Wysłany: 2012-04-09, 11:50
Cytat:
(nie pamiętam, jak to się fachowo nazywa)
Zowie się to klocek.
Cytat:
tak mi ten trójkącik w pamięć zapadł
Mnie zapadła ta nazwa z tegoż powodu iż często to to do spiralki trzeba było dorabiać.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2012-04-09, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
Spam [Usunięty]
#15 Wysłany: 2012-04-09, 12:13
kaido2 napisał/a:
Cytat:
(nie pamiętam, jak to się fachowo nazywa)
Zowie się to klocek.
Cytat:
tak mi ten trójkącik w pamięć zapadł
Mnie zapadła ta nazwa z tegoż powodu iż często to to do spiralki trzeba było dorabiać.
czasem się zdarza że włos łamie się przy samym locku a nie ma zamiennika. Czy można coś przykombinować. Pytam bo swego czasu chodziłem do zegarmistrza który na moje pytanie w podobnym fasonie twierdził że to już koniec i tylko nowe, nowe, nowe. Nowe to najłatwiej założyć ale problem się zaczyna jak tego nowego brak choć z włosem to problemu zazwyczaj barak bo takowy zawsze się jakoś znajdzie