Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 2014-08-31, 13:10 Borealis Rubber Strap, czyli tansza alernatywa dla ISOFrane
Witam!
Pod wplywem chwili zakupilem paseczek Borealis w kolorze pomaranczowym. Bedzie do Helsona Tortugi, ale ten daleko.
Dane:
$18.45
We have now available our interpretation of what a natural rubber strap should be about: durable, vintage looking and affordable.
The Borealis Rubber Strap 22mm Orange has a size of 130/75 mm and a diameter of 22mm and is produced with EPDM vulcanized rubber. Its composition does not contain silicone.
Be aware as material used for coating is a natural one there may be certain tonal differences in some parts of the orange rubber strap." (W trzech zakupionych gumach przebarwien brak.)
Pasek postaram sie porownac z pozostalymi drabinkami, ktore uzywalem. Mialem jedna ze Strapcode.com, druga od Maraneza (CUDA). Przewinely sie mi tez paski Bonetto, Horido czy nonamy, ale o tych pisac nie bede.
Dzis zalozylem go do Foczki. Duzo radosci i kolorow na nadgarstku .
Garsc obserwacji.
Ogolnie uwazam, iz zestaw, czyli pasek z dwiema szlufkami plus fajna klamerka warte sa swojej ceny.
Przesylka dotarla w 4 dni z Portugali, wiec wielki uklon dla obslugi, jak i poczty.
Pasek jest twardszy, niz drabinka ze Strapcode, jak i CUDA, ale to na plus. Zegarek nie lata na nadgarstku. nie mozna narzekac na brak komfortu noszenia. Po chwili reka sie przyzwyczaja. Ciezko mi porownac z ISO. Nigdy nie mialem ISO na wiecej niz 15 minut, a tym bardziej na kopercie Otago. Po zalaniu goraca woda guma staje sie badziej elastyczna, mieksza, ale na krotko. Nie zauwazylem roznicy przed i po.
Drugi pozytyw za mieszanke. Kolorek fajny, pasek nie smierdzi, nie ciagnie wlosow i nie zbiera kurzu. Na stronie jest mowa o gumie. Nie jest to material, jak w ISO, czy gumosylikon ze Strapcode. Czy to plus, gdy pasek pachnie? Wg mnie ma inne zadanie.
Trzeci pozytyw za rozsadny wymiar. Pozostale drabinki byly na styk, tu mam jeszcze dwie dziurki. Na styk czyli zapinalem na pierwsza dziurke ( bo wyjdzie, ze w nadgarstku mam 30 cm )
Czwarty plus za szczegolik, ktorym sa wypustki trzymajace pierwsza szlufke.
Co do klamerki to masywna, ladnie wyprofilowana, ale znakowana i tylko na teleskop.
Kilka zdjec:
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-08-31, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29457 Skąd: KrK
#12 Wysłany: 2014-08-31, 16:38
Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie do mnie. Choć zobaczę go dopiero za około miesiąc. A z drugiej strony i tak nie mam do czego założyć. Muszę jakiś zegarek do niego kupić.