Moi drodzy wpadła mi ostatnio w łapy Rakieta Automat. Taka jak tu http://www.netgrafik.ch/automatic-10.htm
I muszę powiedzieć, że chyba zakochałem się w tym modelu. Wprawdzie widywałem go wcześniej na zdjęciach, ale dopiero gdy go zobaczyłem na własne oczy, dotknąłem uczucie wezbrało:)
Jeśli macie ten model w swoich kolekcjach, pochwalcie się.
Mój niestety ma parę felerów. I tutaj prośba, gdyby Wam zbywała koronka i może też tarcza do tego zegarka dajcie znać:)
andre [Usunięty]
#2 Wysłany: 2010-02-25, 23:56
Posiadamy
Za koronką popatrze bo może gdzieś leży ale nie obiecuję.Tarczy nie mam.
Jak najbardziej srebrna. Mam też nadzieję, że jutro pojawią się w temacie zdjęcia Waszych automatycznych Rakiet:) Moja narazie jest jeszcze trochę brzydka, a z chęcią zobaczyłbym jakąś odpicowaną:)
andre [Usunięty]
#5 Wysłany: 2010-02-26, 00:10
Moja jest złocona/Z fotkami na razie kłopocik bo aparat kaput.
Pechowo wszystkie wskazówki wlazły na siebie, a nie ma ich czym popchnąć (kalendarz angielski) Jak widzicie zegarek czeka na swój dzień. Nie wiem czy jest to widoczne na zdjęciu, ale tarcza posiada jakiś nalot. Może wilgoć podeszła pod farbę, a może to tylko powierzchowne zabrudzenia i dałoby się przeczyścić. Jeśli nie to zostanie jak jest. I tak prawdopodobnie po wymianie szkła zegarek dużo zyska na urodzie
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#12 Wysłany: 2010-02-26, 02:18
Rakieta automat to była kiedyś jedna z pierwszych pozycji na mojej wish liście. Dzisiaj mam 3 - tak się szczęśliwie trafiło . Jedna to nówka, dwie czekają jeszcze na wizytę u zegarmistrza. Fotki tej pierwszej są w temacie "sesja na parapecie".
Tak jeszcze od strony technicznej to jest bardzo dobry mechanizm, w moim rankingu radzieckich automatów ma drugie miejsce (pierwsze to oczywiście Poljot 2415/2416)
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!