Kumotrzy, sprawa wygląda następująco: zanim natrafiłem na to forum podrupkarzy byłem szczęśliwym jednozegarkowcem, posiadaczem pięknego Nighthawka w kolorze havana.
Niestety, jak widać trafiłem na to forum i choroba się rozwinęła... ale do rzeczy: nie jestem już jednozegarkowcem, ale sentyment do Nighthawka pozostał. Niestety jest już troszkę styrany, a mianowicie:
No i tu pytania:
1. Skąd wytrzasnąć szkło szafirowe do Nighthawka, czy to ma sens, czy dać sobie siana i wymienić na mineralne?
2. Macie jakieś propozycje na fajny brązowy pach do tego gagatka? Rozważam też ew. kauczuk/silikon.
[już poprawiłem linki, sorki]
Ostatnio zmieniony przez rafiosso 2013-08-22, 18:29, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#7 Wysłany: 2013-08-22, 20:39
leobol napisał/a:
Witam.
Tak sobie myślę, że skoro dało się zarysować. To powinno się dać wypolerować.
W tym przypadku łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić. Innymi słowy spolerować płaskie szkiełko tak, by nie wyglądało potem jak celofan po kfiutkach.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#10 Wysłany: 2013-08-23, 08:31
Kupić, o ile mają na stanie. Jeśli nie mają, to trzeba czekać, czekać, czekać...
U mnie głupia wymiana szkiełka w popularnym Citku 2300 zajęłą im 4 miesiące.
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#11 Wysłany: 2013-08-23, 08:31
rafiosso napisał/a:
To może jacyś ochotnicy do szlifowania się zgłoszą?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29459 Skąd: KrK
#15 Wysłany: 2013-09-02, 19:43
Ja chwilę nosiłem na gumie. Dobrze mu było i dość uniwersalnie.
A co do szkła.
Gdzieś w Gdańsku jest szlifiernia szkła. I wiem, że dorabiają do zegarków. Znaczy się słyszałem.