Amazon.de - sam se odpowiedziałeś w Niemczech nigdy bym nie kupił Parnis'a z powodu ich pięknego cła na wszystko z Chin - u nas nie jest to jeszcze tak restrykcyjne - ale oni dbają o własny rynek
Sylwek, Oby to cena tylko do eurolandu
Tzw. jeden parnis nabiera nowego znaczenia
_________________ Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
Sylwek [Usunięty]
#4 Wysłany: 2013-06-17, 21:35
MirekArican, przestań fandzolić kupuję mnóstwo rzeczy na wskazanym portalu , jednak dopiero dziś wpisałem "Parnis" po długim czasie i doznałem szoku ..cenowego
a z drugiej strony ,to należę do osób ,które wolą kupić na Amazonie ,niż u majfrienda Wonga
chyba że Który Kumotr zechce ściągnąć ,to co innego
Kto bogatemu zabroni.... Parnis, jak Parnis , każdy kupuje gdzie chce...
_________________ John Smith
emster [Usunięty]
#6 Wysłany: 2013-06-17, 22:38
MirekArican napisał/a:
Nic niema w linku...
Amazon.de - sam se odpowiedziałeś w Niemczech nigdy bym nie kupił Parnis'a z powodu ich pięknego cła na wszystko z Chin - u nas nie jest to jeszcze tak restrykcyjne - ale oni dbają o własny rynek
Cło takie same u nich i u nas. A VAT to my nawet większy mamy.
A porównaj ceny Orientów - z reguły atrakcyjniejsze niż na naszym rodzimym rynku. Także nie jest tak źle za Odrą.
Ostatnio zmieniony przez emster 2013-06-17, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
- i tu kłania się kultura osobista, wpisz na ebay.de lub ebay.co.uk Parnis zobacz różnice cen pomiędzy sklepami z Chin a zatokami...
Zapytam żyjąc, będąc w Niemczech sprowadzałeś coś do tego kraju z Chin...?
Ja tak i wiem jak to wygląda... To doświadczenie...
Na Amazon z moich doświadczeń jedynie co się opłaca kupować to książki, filmy i muzę...
Resztę produktów zawsze mogłem znaleźć gdzieś indziej taniej...
emster napisał/a:
Cło takie same u nich i u nas. A VAT to my nawet większy mamy.
A porównaj ceny Orientów - z reguły atrakcyjniejsze niż na naszym rodzimym rynku. Także nie jest tak źle za Odrą.
"Ilość robi cenę" ... chyba wiesz o co mi chodzi...
Przepisy dotyczące importu produktów do strefy krajów wspólnoty europejskiej są podobne lecz nie takie same...
Spróbuj sobie zamówić w Niemczech (z jakiegokolwiek kraju poza EU) na własny użytek coś co jest uważane jako podróbka filmowego produktu produkowanego w EU...
Więc wszechmogące mądrale nie załamujcie mnie...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-06-18, 01:26, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek [Usunięty]
#8 Wysłany: 2013-06-18, 06:04
MirekArican, zluzuj rajtki ,ja Ciebie proszę usiądź wygodnie w fotelu i przeczytaj jeszcze raz moje wpisy w tym wątku
emster [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-06-18, 11:52
MirekArican napisał/a:
"Ilość robi cenę" ... chyba wiesz o co mi chodzi...
Przepisy dotyczące importu produktów do strefy krajów wspólnoty europejskiej są podobne lecz nie takie same...
Spróbuj sobie zamówić w Niemczech (z jakiegokolwiek kraju poza EU) na własny użytek coś co jest uważane jako podróbka filmowego produktu produkowanego w EU...
Więc wszechmogące mądrale nie załamujcie mnie...
Przepisy celne są zunifikowane w całej Unii. Może chodzi Ci o jakieś dodatkowe przepisy krajowe?
Zamawianie podróbek może skończyć się wpadką - trzeba się z tym liczyć i nie tylko o produkty powstające w UE chodzi.
Przepisy celne są zunifikowane w całej Unii. Może chodzi Ci o jakieś dodatkowe przepisy krajowe?
TAK
Czasem jak coś buduje a nie mogę znaleźć odpowiedniej koperty - posługuje się tymi złymi podróbkami które wybebeszam - swiss made koperta to zawsze od 150$ nawet do 400$ za stalówkę bez szafira...