Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#1 Wysłany: 2013-03-26, 13:01 damkę, jako projekt forumowy?
Zapisałem się na "Kotkottaj", czy jak mu tam i natychmiast wzrosły mi wyrzuty (nie, nie na ciemieniu, na sumieniu, mówię), a i przyszła mi taka myśl:
A jakby tak wymyślić jako następny projekt forumowy zegarek dla naszych najlepszych Żon (także przyszłych, jak kto ma) i namówić naszych drogich (oby nie dosłownie!) Kumotrów z GGerlacha na jego realizację. Co o tym myślicie Kumotrzy, nie wyłączając Pani Haliny, która miałaby okazję na "coś dla siebie"?
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#2 Wysłany: 2013-03-26, 13:05
jestem na nie, nie dobierzesz nigdy koloru pod posiadane kreacje
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 2129 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 2013-03-26, 13:06
Pani Halina oczywiście przyklaskuje wszystkimi łapkami
Precedens forumowej damki jest, Steinhart robił limitkę na Dzień Kobiet dla rosyjskiego forum.
Ostatnio zmieniony przez halina 2013-03-26, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#4 Wysłany: 2013-03-26, 13:06
Fakt, że ciężko byłoby zadowolić nasz lepsze połowy...
Nasze melepecenie to pikuś, przy tym co by się działo przy damskiej wersji
Aż się boję....
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#5 Wysłany: 2013-03-26, 13:10
i jak raz wejdą na forum to jak potem udowodnimy że nie wydajemy masę kasy na zegarki?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Z tym że z zegarkami babońskimi jest jeszcze większy problem niż z meskimi.
Faceci akceptują pewne standardy czy wzorce.
Dla naszych pań kochanych, to czyste emocje.
Ale pomysł ekstra, kupuję
#10 Wysłany: 2013-03-26, 13:37
halina napisał/a:
oczywiście przyklaskuje wszystkimi łapkami
Svedos napisał/a:
Chodzi mi od dawna taki pomysł po głowie.
ALAMO napisał/a:
Ale pomysł ekstra, kupuję
Czyli przyklepane, zalegalizowane, zaakceptowane Teraz tylko wątek do setki szybciutko powiększyć i jedziemy
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#12 Wysłany: 2013-03-26, 14:01
No to co, zanim temat nie ostygnie, wstępna propozycja założeń do dyskusji:
- EDC (bo jak słusznie zauważył Ciniol, wszystkich kreacji jednym projektem nie oblecimy, EDC może być bardziej uniwersalny)
- średnica tak gdzieś około 35 mm, żeby był czytelny
- jak się znajdzie taki mechanizm, to automat, żeby uniknąć problemu z nakręcaniem (a może nie, może lepiej t.zw HAU, bo bardziej płaski)
- na czarnym, skórzanym pasku (wygodniejszy i lżejszy od bransy, a czarny pasuje do wszystkiego, jak i biały)
- jasna tarcza (perłowa?) z cyfrowymi indeksami i kontrastowymi, ciemnymi wskazówkami
- a może kostka, tank albo tonneau?
O komentarz i kontrpropozycje, poprosiłbym przede wszystkim, ale nie tylko, panią Halinę.
Aa, no i zgodnie z zasadami nazwa: Madame Curie, Anna German a może Kopernik?
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2013-03-26, 14:28, w całości zmieniany 4 razy
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#15 Wysłany: 2013-03-26, 14:14
Cezar: No to super! Znaczy nie ma jasnego, na pasku i z indeksami!
Przypomina się stary dowcip, jak handlowiec z fabryki butów w Chełmku depeszuje z Afryki: "Nie ma szans, tu wszyscy chodzą boso" a z Baty: "Ogromny rynek, tu wszyscy chodzą boso".
PS Pisząc o perłowej tarczy, miałem na myśli MoP - "mother of pearl" (określenie "macica perłowa" z trudnością schodzi mi z klawiatury).
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2013-03-26, 14:21, w całości zmieniany 3 razy