Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2012-12-28, 21:11 Pierwszy zakup 2013
Ponieważ ostatnia ankieta wyłoniła faworyta, którym stał się tissot a niestety inne wydatki przesunęły zakup w czasie to znalazł się dla niego godny nowy konkurent. Oba zegarki będą zakupione w tym roku, zastanawiam się tylko w jakiej kolejności dokonalibyście tego zakupu. W szranki stają dwa świetne zegarki:
Tissot Heritage 516 GL - jeden z nielicznych dla mnie genialnych projektów tissota, który to sprawnie odwołuje się do historii. Dobre wykonanie, koperta na lata 60/70 która bardzo mi pasuje, szafir, fajny pasek oraz sprawdzony wół roboczy w postaci Ety 2836. Uniwersalny czarny kolor oraz mniej formalny charakter.
Przeciwnik z Państwa Środka - Beijing Beihai - świetna koperta, która wyrywa z kapci, ładna czytelna i stonowana tarcza, bardzo fajny pasek, szafir. Dodatkowo napędza go pięknie zdobiony mechanizm beijinga. Rozmiary, która robią z niego genialnego garniturowca - piękna elegancja.
Ceny obu zbliżone. Tissot dużo łatwiej dostępny ale i bardziej praktyczny. Pekin jest odpowiedzią na moje poszukiwanie garniturowca. No i mam dylemat
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#10 Wysłany: 2012-12-28, 21:28
Pewnie się mocno narażę ale jak dla mnie ten TISSOT jest jakiś taki nijaki w przeciwieństwie do genialnie wyglądającego pekińczyka.
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#11 Wysłany: 2012-12-28, 22:01
Jacek, bierz Beijing Beihai
Ładniejszy, mniej popularny.
I do sweterka i do koszuli, bardziej elegancki znaczy jest .
Takich uniwersalnych to już masz, a ten chińczyk to prawdziwy elegant z klasą
Oddałem głos na Tissota. Chyba że częściej ganiasz w garniturze to zamawiaj jak najprędzej Pekina a Tissota kup w międzyczasie skoro i tak dwa zamierzasz