Przyszła mi w paczce 2 Mołnia .Git malina ,różni się od 1 Mołni tym że ma oryginalne wskazówki , szkiełko pleksi i tarcza w kolorze miedzianym.Spoko radocha jak nie wiem co
Tym bardziej że udało mi się złapać dwa jednakowe roczniki.
Po nakręceniu tej 2 która przyszła dziś pocztą przystawiłem sobie da ucha i słyszę inną pracę.
Cykanie z jak by to określić z dodatkowym dźwiękiem gdy przy pierwszej Mołni tylko cykanie. Jest to słyszalna
różnica w pracy oby dwóch mechanizmów.
Obecnie zaraz zbieram się do pracy więc nie będę mógł podejść do zegarmajstra i dla tego pozwoliłem sobie tu napisać moje spostrzeżenia z tego ''słuchowiska''.
Czy mam w takim razie problem z balansem czy to kwestia przesmarowania mechanizmu?
Proszę o jakieś słowo otuchy bo nie ukrywam że jestem w tych sprawach laikiem.
Jutro zapewne będę u zegarmistrza co by zerknął do środka
_________________ Czas jest moim sprzymierzeńcem.
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2012-11-05, 13:55, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Paź 2012 Posty: 1091 Skąd: Liegnitz
#3 Wysłany: 2012-11-06, 09:34
Podobnie też do tej sprawy podszedł zegarmistrz, ze spokojem powiedział mi że to taka jego uroda i abym się tym nie przejmował bo zegarek jest w dobrej kondycji jak na swój wiek.
Moje przypuszczenia okazały się nadgorliwością
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#4 Wysłany: 2012-11-06, 20:01
wahin napisał/a:
Myślę, że jak nagrasz odgłosy i opublikujesz, nasi eksperci podejmą się dalszego drążenia tematu
Volturi napisał/a:
Podobnie też do tej sprawy podszedł zegarmistrz, ze spokojem powiedział mi że to taka jego uroda i abym się tym nie przejmował bo zegarek jest w dobrej kondycji jak na swój wiek.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#5 Wysłany: 2012-11-06, 20:52
Volturi napisał/a: