mysle nad popelnieniem takiego czegos w kopercie fff, chyba ze znacie jakis model seika z klasyczna koperta diverowa z oslonka na koronke i wielkoscia minimum 42mm bo ta od skx srednio mi lezy.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#4 Wysłany: 2012-10-24, 22:12
Zobacz skx009 bo ta z fff to się średnio nadaje przez vintydżowy bezel.
Edit
Sorry skx007
Jeszcze raz źle... Skx 031, nie wiem czemu mi się tak pierdzieli. Bylempewien, że 009 ma koronkę na 3...
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2012-10-24, 22:22, w całości zmieniany 2 razy
Poszukaj w necie seiko planet monster na wusie jest wszystko.
da sie caly bezel zmienic tak zeby mial tylko jedna warstwe tych bocznych wypuklosci jak np. seamaster? bo w sumie ta boczna koronka ma jakis urok tylko ten bezel mi nie lezy.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#7 Wysłany: 2012-10-25, 04:27 Re: tarcza monstera do fff
capt66 napisał/a:
Podejdzie tarcza z monstera do snzh ? wiem ze do skxa wchodzi, te zegarki maja ten sam mechanizm? jesli tak to wskazowki dedykowane poeinny podejsc?
I tak i nie.
Monster/skx mają koronkę na 4, a snzh na 3. Werk niby ten sam, ale inne umiejscowienie nóżek pod tarczą.
Można ewentualnie odciąć nóżki i przykleić tarczę do werku na taśmę dwustronną, ale to mało eleganckie rozwiązanie.
Wskazówki będą pasowały, seiko to seiko.
Aha, mówimy oczywiście o "starym" mosterze na 7s, a nie 4r? Nie grzebałem jeszcze przy 4r, więc nie jestem pewny tego werku.
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-10-25, 04:41, w całości zmieniany 1 raz