#1 Wysłany: 2012-08-10, 09:46 Prędzej Ci serce pęknie;)
Problem następującej treści. Człowiek ma amfibię 1967 i uważa ją za pancerny zegarek, którego nigdy się nie ściąga i przetrzyma wszystko. Jakieś ryski się pojawią na pleksi, ale trzeba się z tym pogodzić. Pewnego wieczora zerka na zegarek i stwierdza, że późna godzina trza skończyć naukę i kimać. Z rana się budzę sprawdzam godzinę i tak się dziwię, że na szkiełku tak dziwnie włos się przyczepił. Po dobudzeniu stwierdzam, że jest to pęknięcie przez całą długość szkiełka. Dodam nie lunatykuję, a wyro tak ułożone, że nie ma szan zegarkiem uderzyć. Po tym przydługim wstępie zasadnicza kwestia. Czy to może, być wada w złożeniu, którą się robi na gwarancji(przypuszczam, że niestety nie;( ) Ile mogą mi zawołać za wymianę bo pewnie będę musiał to na własny koszt wymieniać. Swoją drogą zdarzyło się komuś takie dziwo, pamiętam, że w dzieciństwie regularnie okładaliśmy się amfibiami i komandirskimi nic się nigdy nie działo. W załączniku foto ewenementu
To są typowe uszkodzenia jeśli szkło hesalitowe jest źle osadzone, lub ma skazę. Naprężenia to powodują, a owe sa spowodowane zmiana ciśnienia lub temperatury. Na forumie jest kilka takich przypadków opisanych.
Powinni to bezwzględnie wymienić na gwarancji, ale czy tak robią - zależy zapewne od serwisu. Wostoka serwisu nie znam, i to nie dlatego żeby mi się Wostoki nie psuły
Edyta : a Amfibie i Komandiry miały szklo z pleksiglasu, do tego zaprojektowane tak żeby pracować, bo to odpowiadalo za ich doszczelnienie - to jest tajemnica cała
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-08-10, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
No ten też zdaje się z pleksiglasu i niby replika amfibii(tylko większawa trochę;)
Napiszę do sprzedającego mówił, że on odpowiada za gwarancję zobaczymy co odpowie.
No mimo wszystko to nie jest podrabiany, raczej składający za dużo, lub za mało czytał i źle złożył. Tymczasowo brak odpowiedzi od sprzedającego. Mam dwie stare beczki jedna zdewastowana w środku bez lumy, ale działa i jest szczelna:) A ten zegarek mimo łopatowych wskazówek jest super;)
[ Dodano: 2012-08-13, 16:23 ]
Niestety gwarancja nie obejmuje szkiełka Pewnie jakby coś jeszcze się zepsuło to ostatecznie gwarancja jest na to, że koperta nie zardzewieje;) Pytanie czy 40zł za szkiełko z wymianą to przyzwoita cena(mi się wydaje, że tak porównując do wartości zegarka, ale wolę zapytać)?