Pies czy kot?: kot
#61 Wysłany: 2012-12-22, 23:07
cisza ... pewnie zaraz przyjdzie umorzenie postępowania.. w necie też nic nie znalazłem
_________________ Bosson
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#62 Wysłany: 2012-12-22, 23:30
Zamówienie
Ktoś ma i to ktoś, kto wie co ma
Sylwek [Usunięty]
#63 Wysłany: 2012-12-23, 08:52
Ewentualnie wyjechały .....
Złodzieje powinni być karani obcięciem ręki, tatuażem na czole "złodziej" i pozbawieniem praw emerytalno-rentowych , analogicznie wszystkie inne przestępstwa....
Złodzieje powinni być karani obcięciem ręki, tatuażem na czole "złodziej" i pozbawieniem praw emerytalno-rentowych , analogicznie wszystkie inne przestępstwa....
+ 1 We więźniu mają czasem lepiej jak na wolności Np stawka żywieniowa więźnia w PL jest kilkukrotnie wyższa od stawki żywieniowej pacjenta w szpitalu
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Maras68 [Usunięty]
#65 Wysłany: 2012-12-23, 11:24
Jaki wniosek, ano taki, że nawet na forum powinno być się absolutnie anonimowym i nie chwalić wszystkim co posiadamy. Pamiętajmy, że tu różni ludzie wchodzą, czytają, analizują. To nie teoria spiskowa.
Do Moderatorów: a może koniec włażenia i szperania bez logowania wówczas taki delikwent z zewnątrz nie będzie mógł oglądać zdjęć np.
- zróbmy nieco elitarny krąg a obcy paszoł won
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-12-23, 12:11, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 53 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 321 Skąd: ...z Łodzi pochodzi.
#67 Wysłany: 2012-12-23, 13:57
wahin, dokładnie tak. Ja zanim założyłem konto przez rok Was czytałem jako gość. Tak samo z kizimizi. Tak czy siak, mnie również jest przykro i będę zwracał uwagę na te modele.
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#69 Wysłany: 2012-12-23, 14:07
Ale pokazujemy zdjęcia swoich facjat, samochodów z niewymazanymi numerami rejestracyjnymi itp...
Są już dostępne narzędzia, które umożliwiają zdobycie całego szeregu danych z innych portali (praca, społecznościówki) tylko na podstawie jednej fotki. Nie jesteśmy aż tak anonimowi jak nam się wydaje.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 12 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14654 Skąd: Warszawa
#70 Wysłany: 2012-12-23, 14:22
mw75 napisał/a:
Ale pokazujemy zdjęcia swoich facjat, samochodów z niewymazanymi numerami rejestracyjnymi itp...
Są już dostępne narzędzia, które umożliwiają zdobycie całego szeregu danych z innych portali (praca, społecznościówki) tylko na podstawie jednej fotki. Nie jesteśmy aż tak anonimowi jak nam się wydaje.
Tak mw75 ma rację pewne założone tematy są nie " teges" .
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#71 Wysłany: 2012-12-23, 14:32
Każdy zamieszcza tylko te informacje, które chce...
Chyba, że za kogoś ktoś inny o robi
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#72 Wysłany: 2012-12-23, 14:34
mw75 napisał/a:
...kiedyś z tym walczyłem, prosiłem, żeby nie pokazywać numerów rejestracyjnych, ale jakoś bez echa się to obeszło. Jak wyłapię jakieś foto z niezamazanymi tablicami, staram się poprawić, ale nie wyłapię wszystkich. Nie można też myśleć za każdego. Jesteśmy dorośli.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#74 Wysłany: 2013-01-03, 08:59
Maxio napisał/a:
mw75 napisał/a:
...kiedyś z tym walczyłem, prosiłem, żeby nie pokazywać numerów rejestracyjnych, ale jakoś bez echa się to obeszło. Jak wyłapię jakieś foto z niezamazanymi tablicami, staram się poprawić, ale nie wyłapię wszystkich. Nie można też myśleć za każdego. Jesteśmy dorośli.
No i słusznie robisz Maxiu. Ja jestem pod wielkim wrażeniem osób pokazujących zdjęcia z wakacji, albo jeszcze lepiej z planów wakacyjnych (złodziej widzi kiedy ich nie będzie
Tak samo z wspomnianymi samochodami, domami, mieszkaniami i całą resztą. Opisywanie aktualnych miejsc pracy, szkół itp itd. Kopalnia wiedzy.
Oczywiście piszę bardziej o portalach społecznościowych.
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#75 Wysłany: 2013-02-01, 08:21
To faktycznie przykra i dołująca sprawa z tą i innymi, zwłaszcza nie zgłaszanymi kradzieżami.
Uważam że każdą kradzież należy zgłaszać właściwym organom.
My natomiast, jak pisali Kumotrzy, powinniśmy być naprawdę bardzo ostrożni z pokazywaniem tego, co posiadamy.
Problem zbycia kradzionych przedmiotów staje się o tyle łatwiejszy dla złodzieja, że funkcjonują i inne portale, zajmujące się kupnem i sprzedażą różnych akcesoriów, w tym i zegarków.
Bazarki bywają również płaszczyzną do uprawiania tego typu procederu.
Również te tzw "okazje" są bardzo mocno podejrzane, bo kupując przedmiot wątpliwego pochodzenia sami możemy podpaść pod KK - za paserstwo, nawet nieświadomie.
O kradzieży dowiedziałem się czytając ten temat.
Wyszczególnione zegarki również biorę "pod lupę" i jak namierzę któryś z nich, na jakimkolwiek portalu, to dam znać Bosson`owi.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.