polską mauzerowska?? czy raczej mosin? pytam bo jak była w dobrym stanie do syst. mauzera to IMO- profanacja niszczyć taki fant
Moje dwie z roku 1934, których nigdy w zyciu nie przerobił na paski..ale niemieckie, tureckie czy tez jugole to i owszem Sam teraz mam na tapecie ruską
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
No bo nie ma o co kruszyć kopii. Po prostu interesujący kawał świni, który można ku uciesze paskowych fapaczy wykorzystać w bardziej konstruktywny sposób. Bądźmy szczerzy, kto dziś strzela z mauzera czy mosina .
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Tu nie o kruszenie kopii chodzi, potrze z punktu widzenia kolekcjonera polskiej przedwojennej mundurówki i wyposażenia z wieloletnim stażem.
Dla mnie nie problem spinka z pospolitego werku poljota, bo tego można wiadrami kupić, a i sentyment żaden, taka ładownice już u mnie nie przejdzie ... ta historia polskiej walki i takie tam
Zaznaczam co by nie było niedomówień i OT- jakieś poprute czy pożarte polskie ładownice, nie widzę problemu, co do werków nie pochwalam spinek z rzadkich mechanizmów
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..