Alamo, spoko! nikt nie będzie się czuł wydymany bo Breitling dla zmylenia przeciwnika 2824 nazywa cal.17 i znajdą się tacy co go będą bronić jak socjalizmu albo FC 303
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#18 Wysłany: 2011-08-20, 07:17
ALAMO napisał/a:
A nie wydaje ci się, że dotknąłeś problemu wszystkich "uznanych marek"
Może nie wszystkich ale jednak szlachetnej większości.
kadarius napisał/a:
to jak nazwać Breitling Superocean Heritage 46 z ETA 2824-2 za 13,5k plnów???
Alamo ujął to z wrodzonym wdziękiem.
Dobra, na razie to tyle. Muszę jakoś się zebrać, żeby dobrać się do tarczy i wskazówek. Z pusherem i koronką (a może i koronkami) będzie trochę kłopotu bo znaleźć oryginały jest trudniej niż zegarek ale co tam, nie śpieszy się.
_________________ Foch und Ch.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#19 Wysłany: 2011-08-21, 19:00
Svedos napisał/a:
Kuba , piękny zegarek, jakże inny od współczesnego badziewia
Jak na Orisa bardzo ładny.
A co do badiewia: ten werk pochodzi z czasów prób potaniania produkcji za wszelką cenę: wykrawane mostki, uniwersalne przekładnie, chybotkowy nacią itd. Ten werk to rozwinęcie automatycznego kalibru 645: zamiast automatu zamontowano zespół chronografu. Bazą jest zmodyfikowna seria 580 - dość trwałe werki 7 (kołki) i 17 kamieniowe. Jak tylko firma zaczęła lepiej prząść, głównie dzięki modelom takim jak ten tutaj, zarzucili produkcję 645 i instalowali ETę 2824.
BTW czy to nie którys z kołków Orisa zaliczył z powodzeniem badania na certyfikat COSC?
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#24 Wysłany: 2012-02-21, 07:46
Dostałem przesyłkie z Janeba Time.
Zamówiłem u nich koronki i przycisk do Chronorisa. Fakt że trochę to trwało ale warto było poczekać. Dostałem w komplecie nową kopertę Na razie stara poleci do chromowania i jakby się okazało że wynik nie jest zadowalający to zostanie nowa bo też wygląda świetnie. Wprawdzie teraz to franken ale co mi tam.