Jako wybitny ekspert od asianunitasów stwierdzam iż to są dwa Chińskie werki. Ten z łabędzią szyją to najprawdopodobniej produkt Sea Gulla, ten drugi zbliżony wyglądem do ETA pochodzi od Hanghzhou.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-04-19, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies
Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#20 Wysłany: 2010-04-19, 11:18
No własnie byłby czad, gdyby w pomarańczowej te indeksy świeciły. Wskazówki świecą trochę (jak to w maryśce) a indeksy nic, a nic. Tak mysle co z nia zrobic, bo mnie akurat ten pomarańcz jakos nie powala. Gdyby jeszcze było konsekwentnie- czyli wskazówki wypełnione pomarańczem, to ok, a tak to odpust i cyrk na tarczy. Jestem wielbicielem zegarków militarnych, oraz nocnego świecenia. Może wywalic jej os sekundnika i wsadzic tarczę California? Pomyslę.
Dajcie mi ze 3-4 miesiące (żeby koszty sie rozłożyły) to Wam pokaże kolekcje Marynarek Wojennych jak trza
A ja nie polecam - swieca niezle ale przez minute Do tego mam dwie i na każdej błąd wykonania (drugą mi przesłał po tym jak reklamowałem - i też z błędem - to o czymś swiadczy), luminowa niezbyt dokładnie rozłożona na indeksach...
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#23 Wysłany: 2010-04-19, 11:41
Az poszedlem sprawdzic przez ciebie Spinner
Naswietlilem latarka i widze pewne niedociagniecia na 6 i na 3 , tylko ze ja mam te bardzo wypukle szkielko w mini fiddym , strasznie zalamuje obraz jak sie patrzy , myslalem ze to przez to , ale jak byk jest mala wada w rozprowadzeniu luminowy
Spinner na ktorych indeksach masz te wady , na takich jak ja ??
Te tarcze "strong" są dobre, jak je porównamy do "standardowych" chińskich.
W porównaniu np. do Seiko to przepaść.
Chociaż świecą wystarczająco, żeby wypatrzeć godzinę w ciemności, nawet nad ranem.
Ja mam akurat z Getat, ale pewnie to ta sama produkcja, co u Jacksona?
Natomiast inne wesołe problemy z zegarkiem spowodowały, że tarczy pod lupą nie oglądałem.
Nie pamietam gdzie mam zle rozłożoną luminowę ale na obydwu tarczach pod czarna (wierzchnią) farbą koło "6" mam paproszka zalakierowanego...
Ogólnie J. chyba "w dupie ma" bo wysłałem fotki usterki, napisałem, ze jestem z forum "miłośników zegarków chuńskich" (czyli czyt. "troche mam wieksze wymagania") i przysłał na podmianke co prawda szybko ale także "zjebananą"...
Czyli QC olewa
Edit: wieczorem wkleje porównanie luminowy w tym wątku.
Ostatnio zmieniony przez Spinner 2010-04-19, 11:58, w całości zmieniany 1 raz
W tej "Getatowej" Marynie wskazówki też mocno świecą, tam był komplet "mocnoświecący".
A Jackson właśnie na stronie nic nie pisze, czy te ich wskazówki też są "super lumi".
Może trzebaby go zapytać?
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#30 Wysłany: 2010-04-19, 12:04
Telekom napisał/a:
A Jackson właśnie na stronie nic nie pisze, czy te ich wskazówki też są "super lumi".
Tylko tarcze wskazowki sa standardowe , mi reluminowali zwykla tarcze niebieska , na zdjeciach wsrod tych "strong lumi " sa tylko czarne z roznokolorowa luminowa.