Zegarek zakupiłem w sklepie Naszego Forumowicza Mira (goldtop.pl). Zainteresowałem się JVD, ponieważ akurat trwała dość korzystna promocja (-30%). Do samego końca nie wiedziałem, czy był to wybór słuszny, ale co tam Majątku nie kosztował
Jako, że wybrałem przesyłkę pobraniową transakcja trwała błyskawicznie. W piątek listonosz przyniósł starannie zapakowaną paczkę, z której wydłubałem takie oto eleganckie pudełko.
Nie jest to z całą pewnością skóra. Jakość nie jest oszałamiająca, ale za taką cenę byłem baaardzo pozytywnie zaskoczony. Pudełko na pewno jest nieporównywalnie lepsze niż to dołączone do Biedrony
Po napatrzeniu się na pudełko (i fajnie wyglądające logo na nim umieszczone) czas zajrzeć do środka....Ciach i otwarte:
Pierwsze wrażenie - kawał zegarka, ładnie wykonany, zabezpieczony foliami na szkiełku i bezelu. Z bliska wrażenia nadal jak najbardziej dobre
Koperta zegarka wykonana jest ze stali nierdzewnej. Większość koperty wypolerowana jest na wysoki połysk. Jedynie miejsce pomiędzy uszami jest szczotkowane. Dekiel jest masywny, oczywiście stalowy i zakręcany. Miłym akcentem jest wygrawerowany lądujący na wodzie samolot.
Tarcza jest czarna, raczej matowa, z wypukłymi nakładanymi polerowanymi indeksami godzinowymi, obok których znajdują się "kropki" z lumi. Luma znajduję się także na wskazówkach. Świeci jednak dość krótko, aczkolwiek na początku dość intensywnie
Koronka oczywiście jest zakręcana.
Wszystko jest moim zdanie bardzo ładnie wykonane i wykończone. Szkiełko zapewne mineralne (zgodnie z informacją na stronie sklepu - hartowane).
Pasek to guma w rozmiarze 24 mm wykończona fakturą "krateczki". Trzyma całkiem przyzwoity poziom. Z początku wydaje się troszkę sztywny. Jednak po założeniu na łapę i ponoszeniu kilka minut układa się fajnie i jest bardzo wygodny.
Generalnie, zegarek robi wrażenie dość dużego. Wrażenie to zmniejsza się po założeniu zegarka na nadgarstek. Zegarek bardzo fajnie leży na ręce, gumowy pasek układa się idealnie. Sprawia to, że nie odczuwamy na nadgarstku jego rozmiaru (a razem z koronką ma 49 mm).
Dla formalności dodam, że w środku czai się CITIZENOWA Miyota
Reasumując, jest to bardzo fajny wizualnie zegarek. Jest dobrze wykonany i sprawia wrażenie naprawdę solidnego.
Idealny watch na wakacje...Szkoda, że kupiłem go jak wakacje sie skończyły
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#8 Wysłany: 2010-09-07, 10:45
Gratki bartek.siwiec, niech się nosi. Czy poza Citizenem przy modelach Seaplane nie maczało łapek Zeno Watch Basel ? Coś mi się chyba obiło o uszy, a w sieci nic na ten temat nie znalazłem . Ale pewien nie jestem . Może któryś z kumotrów coś słyszał na ten temat?