#1 Wysłany: 2010-09-02, 09:31 Zegarek 2011 plany prezentacje kryptonim DZIKiSOKÓŁ
Ktoś kiedyś pytał o projekt nurasa, taki tam sobie rysuneczek zrobiłem, nie ukrywam że czerpałem tfurczo z tej Amfibii, jednak koperta byłaby wykonana w nieco innej technologii, coś ala "kanapka"
Projekt
Protoplasta
Fotka jumnieta chomikowi
A koperta to będzie coś w tym stylu, nie dosłownie.
Edyta 01-03-2011
Postanowiłem zamieścić w pierwszym poście aktualne rysunki i wizualizacje, na początek efekty pracy Pomysłownika i ostatni znany mi projekt
Pierwsze rysunki techniczne
Koperta
Dekiel
Koronka
Łącznie cała dokumentacja to 19 stron szczegółowych rysunków technicznych
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-06-22, 09:13, w całości zmieniany 18 razy
Cały projekt to tylko luźne przemyślenia i poza wizualizacją i tym co mam w głowie nie został jeszcze przelany na papier, a koperta będzie troszkę inna niż na prezentowanej fotce , będzie miała zupełnie inne proporcje i najgrubszy moduł z uszami będzie w jej centralnej części, pod spodem dekiel, na górze obrotowy bezel.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-02, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie tak, to mój i Krzyśka niezobowiązujący projekt a w zasadzie przemyślenia, jak na razie nie mający nic wspólnego z forum. Chcemy go zrobić od podstaw łącznie z kopertą która nadawałaby się do nurkowania z jakimś przyzwoitym WR powiedzmy co najmnie 100 metrów a ideałem byłoby 300 .
Ponieważ to już jest troszkę większe wyzwanie niż PZL trzeba się będzie do niego odpowiednio przygotować.
Tutaj chciałem tylko pokazać że myślimy o czymś zbliżonym do tego co pokazałem.
Forumowy nurek może będzie miał inny kształt i powstanie na przykład na bazie MQJ, który moim skromnym zdaniem jest świetną platformą do dalszej pracy.
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#8 Wysłany: 2010-09-02, 10:17
gdyby to była koperta własnego projektu to szkiełko odpowiedniej grubości powinno mieć ze 4 mm , tak by można było myśleć o 30 atm . Dekielek może dociskowy pierścieniem coś jak amfibia lub dwuczęściowy dociskany jak w Rolex Sea Dweller Deep Sea zbyt odważny projekt ale wykonalny . Szerokie uszczelki na 1/3 mechanizmu . Zakręcana koronka z 3 uszczelkami coś jak trip lock , oringi
I to jest dobra myśl kumotrze- MQJ będzie świetną bazą!
A jeśli chodzi o Wasz "skromny" projekt to życzę powodzenia i już dziś zapisuję się na testera tego cudaka