Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 546 Skąd: Okolice rzeki Jangcy
#76 Wysłany: 2015-03-27, 13:29
BuRy napisał/a:
Witam Kolegów.
Na wstępie serdecznie dziękuję Kolegom za przychylne słowa.
Padło pytanie dlaczego tak długo zwlekałem z odpowiedzią, otóż żeby zachować dystans, sam do siebie.
Rozwiewając wszelkie spekulacje wykonania, wykorzystałem lutowanie twarde, ,,skuwka" potraktowana młotkiem, góra klamry, wzór zalany metalem ( i po tajemnicy ) .
Czy to mokume ? na początku szczęśliwy myślałem że taki sposób wykonania tak można nazwać.
Myślę że dla Kolegi Ciecha nie ma tajemnic i już wcześniej mnie przejrzał.
Pozdrawiam wszystkich Kolegów, zabieram się do roboty, mając na uwadze kształt języczka.
Trzeba było tak od razu i nie było by spekulacji, to co napisałeś ma sens i jest spójne, wobec czego przyznaję się że me podejrzenia co do klejonek były mylne i nie wynikały z uprzedzeń tylko ze spekulacji i ogólnego kontekstu, tajemniczości i sugerowań.
Myliłem się też co do techniki wykonania ostatniej klamry sądząc że jest to mokume, jest robione za to techniką lutowania co nie umniejsza jej wykonaniu i to że jest fajną klamrą.
Powodzenia życzę.