Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2015-10-07, 18:30 Elegancki zegarek do koszuli i garnituru [1000zł]
Cześć wszystkim, jakiś czas temu pomogliście mi wybrać mi wybrać zegarek EDC. Teraz szukam czegoś do koszuli, cóż diver do niej nie pasuje . Budżet jak na zegarek mam dosyć skromny, maks 1000zł, a tylko spróbujecie mi podać więcej to nie ręczę za siebie . Więc tak do tej pory wypatrzyłem takie dwa japońce. Jeden Orient: http://www.zegarek.net/ze..._FDB0C002T.html i drugi
Seikacz: http://www.zegarek.net/ze..._SRP705K1.html. Teraz pojawia się pytanie, który ma lepszy mechanizm (w sumie to wydaje mi się, że klasą są podobne).Oczywiście wszystkie propozycje mile widziane, tylko do maks 1000 zł
P.S Byłbym zapomniał. w grę wchodzi tylko automat.
_________________ "Non omnis moriar, multaque pars mei"
~Horacy
#11 Wysłany: 2015-10-07, 20:36
rmaya napisał/a:
Na kizi leżą 2 orienty bambino za +/- połowę Twojego budżetu a kupując zagramanicą da się jeszcze taniej.
No te bambino fajne i tanie. Tylko, która wersja nowa czy stara. Stara ma lepsze wskazówki, nowa - tarczę. Ech, jak żyć? A tak apropos co myślicie o tych zegarkach z linku?
_________________ "Non omnis moriar, multaque pars mei"
~Horacy
Ostatnio zmieniony przez All 2015-10-07, 20:40, w całości zmieniany 1 raz
#13 Wysłany: 2015-10-07, 21:16
Meches napisał/a:
Ja za wnętrznościami na wierzchu nie przepadam, a od Seiko bambino ładniejsze IMO.
Ten Seiko na zdjęciu jest brzydki jak noc. Dziś na żywo go mierzyłem i był mega. Z tego co się dopatrzyłem to w środku siedzi 4R36, a to, z tego co wiem, dobry werk.
P.S Seiko bambino? Jaki to model? Chodziło ci Orienta czy jak?