Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#2 Wysłany: 2015-09-23, 22:04
Prezesso, ja z 24 na 23 jechałem papierem wodnym i zajęło mi to około 2h.
Niestety na lustro nie wyprowadziłem.
Jak będziesz miał możliwość to zdejmij te ogniwo co będziesz zwężać bo choćbyś nie wam jak się starał to i tak zarysujesz inne ogniwa.
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Sty 2013 Posty: 174 Skąd: stond
#3 Wysłany: 2015-09-23, 22:38
ad2 - nie wiem do czego potrzebujesz, ale np do kopert panerajopodobnych są specjalne teleskopy dostępne na ebaju, które zastępują wkręcany pin 24 czy 26mm.
Oczywiście nie ręcznie, masz jakiegoś dremela albo coś takiego?
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#5 Wysłany: 2015-09-24, 08:45
rmaya napisał/a:
Jak będziesz miał możliwość to zdejmij te ogniwo co będziesz zwężać bo choćbyś nie wam jak się starał to i tak zarysujesz inne ogniwa.
dobra rada. Myślicie, że zaryzykować ze stacjonarną szlifierką coby szybciej było?
Czy raczej na mur beton się omsknie za dużo?
Pietrek napisał/a:
ad2 - nie wiem do czego potrzebujesz, ale np do kopert panerajopodobnych są specjalne teleskopy dostępne na ebaju, które zastępują wkręcany pin 24 czy 26mm.
Dokładnie - w h2o mam wkręcane piny, które nie wchodzą w ową bransę. Zastosowanie teleskopów, które by weszły skończy się tym, że wylecą przez ogromne otwory w uszach.
Więc jakbyś podesłał linkę do czegoś takiego to byłoby świetnie
Sebastian, w pracy, na drugim krążku od tej szlifierki co wspominałem wyżej mam zamontowany krążek filcowy. Może być? Dremela nie mam.
Mała uwaga - ta bransa jest za szeroka o dosłownie picny kłak. W uszy orki wchodzi do połowy. Tzn. nie zgrywają się otwory. Nie da się dopchnąć bransolety do brzegu koperty ale w te uszy to tak z 1mm wchodzi.