Panowie przymierzam się do zakupu, ci co mają niech coś skrobną warto jako takiego edc divera? Jak z wykonaniem? jak luma? guma firmowa z tego co poczytałem to słaba i chyba on ma 21 mm w uszach czy 20mm?
Wiadomo, że za tą kwotę nie ma co się spodziewać nie wiadomo czego, ale chcę spróbować jako alternatywę dla SKX.
Mam i uważam, że warto. W uszach 20mm, nie żadne tam 21.
Firmowa guma mi się nie spodobała, przez chwilę używałem na nato, niedawno wrzuciłem na parciaka od Timefactors i bardzo sobie chwalę.
Wykonanie - nie mam specjalnie porównania do dużo droższych zegarków, ale jako EDC jest w porządku. Do koperty nie mam zastrzeżeń, można byłoby się czepiać szczegółów związanych z tarczą (a konkretnie - ringu wokół tarczy).
Luma - jest, ale do tej znanej z Seiko jej daleko.
Powiem szczerze, ten wariant akurat kompletnie mi się nie podoba, ale... gusty się zmieniają. Gdy pierwszy raz zobaczyłem NY0040 na zdjęciach, stwierdziłem, że słynne "majtki" są tragiczne, podobnie jak wskazówki. Po jakimś czasie (nie będąc jeszcze posiadaczem zegarka) zmieniłem zdanie. Dziś żadna z tych rzeczy w ogóle mi nie przeszkadza.
Jedną z rzeczy, które lubię w tym zegarku, jest datownik kanji.
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 31 Gru 2012 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2015-09-19, 12:14
satanic666, przymierzałeś już jakiegoś? Mam niebieskiego i fajny jest. 20 w uszach, guma firmoa rzeczywiście słaba - dla mnie za twarda, niewygodna i odstaje od ręki. Wykonanie spoko jak na ten budżet, ale zaskoczył mnie rozmiar..... jest m, jakby to powiedzieć zgrabny... Mimo swoich wymiarów sprawia wrażenie mniejszego niż jest. Warto chyba przymierzyć, jeśli do tej pory nosisz większe i masywniejsze nurki.
Napiszę inaczej - jest idealny na mój nadgarstek (16 cm). Kilka tygodni temu widziałem taki sam zegarek na ręce gościa naprawdę słusznych gabarytów i wyglądało to trochę śmiesznie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#8 Wysłany: 2015-09-19, 13:54
Miałem majtasa. Bardzo fajny, gdyby nie rozmiar. Ale jeśli masz 18.5 cm w nadgarstku, to pełen luz.
I pamiętaj. Tylko wersja na kajdanie. To imho najlepszy wybór, choć nieco drogi
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#9 Wysłany: 2015-09-19, 14:20
Miałem czarne i niebieskie.
IMO świetny zegarek. Tarcza super. Nakładane indeksy. Ramka daty. Czarna data. Świeci bardzo fajnie, choć nie jak Monster/Sumo/Tuńczyk (innych Seiko nie miałem).
Guma bardzo przyzwoita. Duuuuuuuuuużo lepsza niż SKX.
satanic666 napisał/a:
No właśnie ją mam 18,5 i ostatnio sprzedalem SKX bo był mały. Myślę jeszcze nad Big Mako full lume, ale ciężko znaleźć.
W takim razie Majty odpadają. Wydają się mniejsze od SKX choć wymiary takie same.
Big Mako Ci pozostaje.