#1 Wysłany: 2015-09-13, 19:58 pomoc w doborze paska - Q&Q Attractive
Proszę o pomoc w dobraniu niedrogiego paska do zegarka Attractive Q&Q.
Po nieco ponad roku kobieta porwała kolejny pasek w kolejnym zegarku który nosi przy pracach na zewnątrz domu (wiem, ze to męski model - lubi takie).
To już trzeci zegarek ze zniszczonym paskiem w ciągu dwóch lat
Poprzednie to były CASIO i myśleliśmy, ze może to kwestia marki.
Czy do takiej "profilowanej" koperty da się znaleźć jakiś metalowy? Jeżeli nie, to gdzie szukać w miarę pasujących zamienników z gumy/tworzywa?
Nie mogę także znaleźć oryginalnego paska Q&Q do tego modelu, na karcie gwarancyjnej mam tylko opis DAD2-512.
szerokości są inne bo przekrój paska jest trapezowy
Nie mieszkam w Polsce, dlatego niestety nie mogę skoczyć do najbliższego zegarmistrza i dobrać coś od ręki
Ani cześć ,ani pocałuj w ...
Życzę powodzenia w każdym razie .
No cóż, należą się pewne wyjaśnienia - przepraszam i witam ponownie. Historia jest bardziej banalna niż myślisz. Co jakiś czas rejestruję się na tym forum ponownie (bo nie chcę dupy zawracać modom re-aktywacją konta które podziała z pół roku i znowu zostanie usunięte - to już nie pierwszy raz - niestety warunki nie pozwalają mi na stałe śledzenie forum i stałe odwiedziny - w tym reaktywację konta) - jeżeli przeszukasz forum, to znajdziesz moje w miarę stare posty pod tym samym nickiem.
Przykładowy stary wątek o liczeniu MQJ : http://czwarty-wymiar.pl/...?t=4639&start=0
P.S. Mój stary MQJ nadal działa i jest moim ulubionym zegarkiem obok złotego Łucz'a którego ślicznie mi odświeżył pan zegarmistrz przy jednej z wizyt w Polsce.
Faktycznie stary forumowicz ,to nie wiesz gdzie szukać ?
zobacz ile inspiracji pachowych się pokazuje
na forumie .Na pewno coś znajdziesz .
Albo podocinać gotowca ,wymiary już podałeś
Ps,
Fajnie że mqj ma się dobrze
_________________ Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#5 Wysłany: 2015-09-14, 18:50
Wg mnie to tu będzie pasował wyłącznie oryginał lub zamiennik o tym samym kształcie, profilu, szerokości itp.
Każdy inny będzie wyglądał co najmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć komicznie.
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Tak serio, to ten QQ kosztuje ... ze 60 zł ?
Zryty też jest solidnie
Może jej zegarek kup ? Będzie mniej zachodu, i więcej radości
#7 Wysłany: 2015-09-14, 20:18
ALAMO napisał/a:
Zryty też jest solidnie
A ja myślałem,że skoro Osoba ALAMO zabrał się za renowację Tarpana, to znaczy się wie ,zna takie sformułowanie jak "wartość sentymentalna" .
Widać się albo w myśleniu myliłem,albo w ogóle tego myślenia mnie brak ...
Z tego co pamiętam,to bez chwili wahania się , zamawiałem u nicka zdaje się taki nietypowy pasior ..do zegarka wartego cirqa tyle co Przemkowa robota. Bo zegarek stanowił dla pośredniej kontrahentki wartość sentymentalną .
To tyle, tylko tyle i aż tyle z mojej strony ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#8 Wysłany: 2015-09-14, 20:30
Sylwek napisał/a:
ALAMO napisał/a:
Zryty też jest solidnie
A ja myślałem,że skoro Osoba ALAMO zabrał się za renowację Tarpana, to znaczy się wie ,zna takie sformułowanie jak "wartość sentymentalna" .
Widać się albo w myśleniu myliłem,albo w ogóle tego myślenia mnie brak ...
Z tego co pamiętam,to bez chwili wahania się , zamawiałem u nicka zdaje się taki nietypowy pasior ..do zegarka wartego cirqa tyle co Przemkowa robota. Bo zegarek stanowił dla pośredniej kontrahentki wartość sentymentalną .
To tyle, tylko tyle i aż tyle z mojej strony ...
Pozdrawiam [/i][/b]
Ale właśnie tu będzie podobnie:
zegarek wart około 100. Pasek nicka z klamrą też coś koło tego a jeszcze trzeba doliczyć koszt wysyłki do UK.
Moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy, inny model ze standardowymi uszami albo nawet ten sam model, który o ile jest dostępny to kosztuje +/- 130 zł.
wg gugla model to DA02-512
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Blisko zapłacono 159 PLN w kwietniu zeszłego roku.
rmaya napisał/a:
wg gugla model to DA02-512
Tak, to ten - świetnie znalazłeś.
Zastanawiam się nad spróbowaniem któregoś z pachnących pasków Boneto, może wytrzymają dłużej i nie są drogie.
Ze względu na brak sensu w kupowaniu tanich zegarków co roku staram się ją namówić na coś innego, nowego - z metalową bransoletą. Konieczna jest wodoszczelność - tu ciągle pada, a mamy spory ogród. Niestety mam problem z przekonaniem jej, że trzeba na to wydać więcej niż jakieś 50-60€ a to zdecydowanie utrudnia sprawę. Więc zwykle kończy się zakupem jakiegoś "prostego modelu" i po półtora roku sytuacja się powtarza. ANi zegarka do noszenia, ani kasy. Myślałem o jakimś nurasie automaticu, ale dla niej już mój MQJ jest trochę za ciężki/duży i w limicie do powiedzmy 100€ trudno mi coś wygrzebać. Na razie dałem jej mojego odnowionego DW5600 ale muszę jej coś kupić bo go zakatuje Ech, te kobiety.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14427 Skąd: Gliwice
#10 Wysłany: 2015-09-15, 07:12
abyss, to chyba częsta przypadłość płci pięknej- moja siostra i mama tez nie chcą solidniejszych zegarków, tłumacząc ze jak ten tani sie zniszczy to jest okazja zeby kupic nowy...jakby nie mozna było miec kilku zegarków naraz
Zobaczę, co powie Mi bardzo pasi, ale z kobietami to nigdy nie wiadomo. No i jest sold-out. Niestety plastikowym paskom mówię "raczej nie" ze względu na trwałość.
(UK pominę milczeniem bo się pokajał )
Ostatnio zmieniony przez abyss 2015-09-15, 22:38, w całości zmieniany 1 raz