#1 Wysłany: 2015-08-25, 16:47 biały nalot na gumie g-shocka
Panowie jak czyścic gumę? g-shocków? Mnie po licznych wakacyjnych kąpielach w jeziorze pojawił się we wszystkich zakamarkach biały nalot. Zwykłe mycie nie pomaga... można to zetrzeć paluchami ale wiecie jak wygląda pasek G... szczególnie od spodu. Macie jakieś sposoby?
Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Lis 2013 Posty: 1924 Skąd: Kraków
#7 Wysłany: 2015-08-26, 09:49
hyhy jak zapytałem o to samo w Gshockach, to nie powiem, co usłyszałem
z moich doświadczeń: najlepszy stosunek cena/jakość ma szare mydło bez dodatków. myjesz dokładnie i jest ok.
jak chcesz się bawić chemią, przy czym po wewnętrznej stronie gumy raczej bym tego nie robił, kupujesz płyn do odnawiania kokpitów samochodowych - np http://www.amazon.com/STP...29370616&sr=8-1 - psikasz trochę na szmatkę i czyścisz, sprawdzone, działa.
Ostatnio zmieniony przez marekgro 2015-08-26, 09:50, w całości zmieniany 1 raz
Dobra okazało się, że właściwa odpowiedź to "żona". Mówisz: "kochanie zobacz coś strasznego robiło się na pasku od mojego zegarka. Myślisz że to mogą byś jakieś niebezpieczne bakterie...?" Rano juz ich nie było. Ale dzięki za podpowiedzi.
Marek co usłyszałeś?
Dobra okazało się, że właściwa odpowiedź to "żona". Mówisz: "kochanie zobacz coś strasznego robiło się na pasku od mojego zegarka. Myślisz że to mogą byś jakieś niebezpieczne bakterie...?" Rano juz ich nie było. Ale dzięki za podpowiedzi.