Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#1021 Wysłany: 2015-08-25, 09:40
to ja powinienem zrobić
już kiedyś tłumaczyłem gałgany czemu tak jest
podczas podmiany modułu ukręcił się łepek śrubki - są dość miękkie
w "uchu" w korpusie została reszta zapieczonej/wklejonej śrubki
ponieważ przy moich możliwościach narzędziowych nie potrafiłem jej rozwiercić to musiałem przewiercić przez cały korpus "ucha" kanalik przez który przechodzi spinający korpus z bezelem i paskiem drut ze zwykłego spinacza
działa i spełnia funkcje? działa
w końcu to G
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#1022 Wysłany: 2015-08-25, 11:13
Matko do Ciebie .. Dobrze, że nie zostałeś chirurgiem przy Twojej zdolności do improwizacji. Aż boję się pomyśleć, co mogło by czekać pacjenta, gdybyś wybrał drogę na skróty
Jesteś od dzisiaj Jego Ficjencja Profan Wielki
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#1023 Wysłany: 2015-08-25, 11:33
o słodka naiwności a ty myślisz że chirurdzy to zawsze wszystko mają zaplanowane i są w pełni wyposażeni w niezbędny sprzęt
gdybym był chirurgiem to byłym gwiazdą
może nie tak jasną jak jestem teraz, ale i tak
a winny jest księgowy albo inny menadżer w Casio chcący dostać premię za oszczędności lub zwiększenie produkcji "bo klient kupi nowy egzemplarz" który w śrubce za circa pare centów sprzedawanej potem za dolca albo i więcej stosuje gorszą stal
wiadomo że G raczej się nie oszczędza ergo może być tam pod bezelem pełno syfu, zapieczenia itp.
konstrukcja że śrubkę a w zasadzie wkręt wkręcasz w plastik - nie w gwint - to z daleka pachnie jednorazowością i możliwymi kłopotami
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29557 Skąd: KrK
#1024 Wysłany: 2015-08-25, 13:31
Pyk
#1025 Wysłany: 2015-08-25, 13:34
firmowe
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2015-08-25, 13:35, w całości zmieniany 1 raz