Mirek dopieści tak te werki że mikroregulacja zbędna będzie
diver [Usunięty]
#50 Wysłany: 2015-08-21, 10:10
Maras68 napisał/a:
Mirek dopieści tak te werki że mikroregulacja zbędna będzie
OK, ja lubię sobie dopieścić do rączki! Mirek dopieści do temp. pokojowej , a ja do 36,6 stopniowej chciałbym i mikro jest wygodniejsza od tego chyba wzorowanego na C. ale Mirku ja tak tylko pytam
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#51 Wysłany: 2015-08-21, 10:50
W werkach SG mikroregulacja to raczej efekt wizualny bo łabądki nie mają odpowiedniej sprężystosci i funkcja jaką powinny spełniać czyli dociskać regulator jest delikatnie mówiąc mało efektywna.
#52 Wysłany: 2015-08-21, 11:08
Svedos napisał/a:
W werkach SG mikroregulacja to raczej efekt wizualny bo łabądki nie mają odpowiedniej sprężystosci i funkcja jaką powinny spełniać czyli dociskać regulator jest delikatnie mówiąc mało efektywna.
a jednak osiągnąłem +15 s na 1 miesiąc, a to już chronometr, nie wiem jak długo to potrwa?
dla takiego jak ja to wygodniejsza forma regulacji, oczywiście ustawiłem mojemu synowi 3602 na +- 1 s (też jestem w szoku), ale do łapy, może mam optymalną temperaturę?
Zgadzam się, tylko mała korekta ta pseudo mikroregulacja jest w werkach DG albo PTS-Hangzhou które pracują na 18 000bph... SG (te prawdziwe) to całkiem inna półka mogą bez kompleksów konkurować z 6497-2, jedyna różnica to przyozdobienie...
W przyszłym tygodniu zrobię taką sesje porównawczą ST36 i Unitas 6497 i Eta 6497-2