Wersja Mark I z czarną tarczą, w kopercie PVD - jest to limitowana seria, która już została wysprzedana.
Można kupić jedynie używkę i taka jest moja. Niestety poprzedni właściciel nie dbał o zegary tak jak ja i na kopercie to widać.
Pytałem C.Warda czy można zamówić nową kopertę - owszem można, ale tylko szczotkę.
Jak to u mnie, parę słów od producenta...
Cechy
1. Swiss (UK) made
2. 25 kamieniowy mechanizm automatyczny
3. System antywstrząsowy
4. 38 godzina rezerwa chodu
5. Super-luminova na wskazówkach i indeksach
6. Zakręcany pełen dekiel
7. Szafirowe szkło antyrefleksyjne
8. Anty-magnetyczne wnętrze koperty i tarcza
9. Okno z widokiem na koło zamachowe
A do mnie to chyba i na zywo nie przemówi. Trochę przećpany, choinkowy i tak dalej Co nie zmienia faktu - że to właściciel ma być zadowolony a nie mua To tak samo jak z Eterną Los Marudosa - za ciula nie kumam co on w niej widzi, ale co mu będe bronił, niech ma
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2010-08-27, 07:57, w całości zmieniany 1 raz
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
A więc, ponieważ, gdyż, następujące rzeczy to som:
1. Fantastyczna koperta, leży na łapie wręcz cudnie.
2. Smacznie grawerowany dekiel z okienkiem, wkejam fotę ze strony producenta.
3. Pięknie spasowana koronka, nie obciera o łapę nic a nic.
4. Śliczniutkie wskazówki, ładniejsze niż w Miglancu (poza naturalnie łezką).
5. Tarcza bogata, ale nie nasrana.
6. Lumina!!! Pokażę Wam później, nie ma przy sobie foty.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#6 Wysłany: 2010-08-27, 08:11
Dekiel to najmocniejsza strona tego zegarka,
Tarcza najsłabsza, jak na pilota to jest troszkę "przepakowana", co do reszty to się zgadzam z przedmówcą.
Przepakowana głównie kolorystycznie, bo poza tym jest OK. Gdyby zostali przy niebeiskiej barwie całości indeksów ... a tak masz biąły, niebieski, i złoty - już pomijam ze sam złoty się gryzie, to jest ich zwyczajnie za dużo.
No i sekundnik mi całkiem nie trybi w nim prawde mówiąc.
Co do dekla - nie mam pytań, jest świetny zarówno stylistycznie, jak i projektowo. Koronka też fajna, koperta - nie wiem, sprawdzę
Również i dla mnie najmocniejsza (i chyba jedyna) zaleta zegarka to dekiel.
Tarcza zdecydowanie przepakowana.
Wskazówki wg mnie mają za małe proporcje w stosunku do całości.
Natomiast trójkąt jest z kolei za duży do całości i wygląda jakby o nim zapomnieli i dopiero po skończeniu zegarka go na klej doklejali na szybko : )
No ale właściciel zadowolony czyli jest dobrze.
Napis Mark II i Automatic mógł sobie darować.
Sekundowa zupełnie nie wiadomo po co ma to kółeczko.
No i jest cała biała, a tutaj lekki kolorek byłby przyjemny.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#15 Wysłany: 2010-08-27, 10:30
Niebieski na tarczy pan Krzysio mógł sobie odpuścić, podobnie jak fuksjowy na sekundowej. Elementy złotego koloru to również imo porażka. Ale powszechnie wiadomo, że CW projektuje swoje zegarki upalony nie gorzej od niektórych kumotrów, czego przykłady mieliśmy choćby wczoraj .
Ogólnie tarcza jest imo przekombinowana, dekiel jest miodny. Ale mógłbym mieć
bow, niech się nosi, najważniejsze, że "jestpanbardzozadowolony" , zazdroszczę kolejnego fajnego zegarka w kolekcji.