Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#10 Wysłany: 2015-06-20, 08:11
Bo im zwieracze z zazdrości pościskało
Zamiast podyskutować nad możliwościami technicznymi, grubością linii, problemami z konwersja plików itd. to tylko śmiech przez zaciśnięte zęby słychać.
Słuchajcie uważnie , bo nie będę powtarzał. Projekt z koniem jest bardzo ambitny nie ze względu na temat, ale ze wzgledu na problemy techniczne z uzyskaniem szczegółów .
Był to świadomy wybór, bo popularną na tym forum tarczę do Paneraja to można wyskrobać nawet widelcem.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#11 Wysłany: 2015-06-20, 13:12
Eustachy nie znają się mondzioły
dopracujesz szczegóły i będzie git
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#13 Wysłany: 2015-06-22, 21:02
No to merytorycznie :
1. Jak to jest, że detale tylnych nóg konia i ogon dało się przekształcić w krzywe/wektory a głowy już nie?
W tej chwili tylne nogi konia idą w jedną a głowa w drugą stronę
Jeżeli już musi tak zostać to do wywalenia są te badyle/fajki przy nodze i głowie.
2. Ja bym konia potraktował słabszą mocą lasera, żeby nie był taki spalony. Można przejechać kilkakrotnie słabszą mocą i go wygrawerować a nie wypalić. Po bejcowaniu (jeżeli takowe przewidujesz) będzie ciemniejszy ale mniej przytłaczający niż taki czarny.
3. Domniemam, że jest to sklejka. Jeżeli zamierzasz bejcować to pamiętaj, żeby po bejcowaniu włożyć tarczę między czyste kartki papieru i ścisnąć na kilka godzin. W przeciwnym razie powygina się w pińcet.
Czy z kółkami czy bez to już kwesta gustu. Wiele zależy od wskazówek. Powodzenia i czekam na finał!